19 Μαρτίου: Σεμινάριο "Παιχνίδι: Μέσο ανάπτυξης και έκφρασης"
top of page

19 Μαρτίου: Σεμινάριο "Παιχνίδι: Μέσο ανάπτυξης και έκφρασης"


Ο Όμιλος για την UNESCO για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό (πρώην Αμαρουσίου) διοργανώνει σεμινάριο με θέμα: "Παιχνίδι: Μέσο ανάπτυξης και έκφρασης", διάρκειας δύο ωρών.


Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19/03/2019 και ώρα 17:45, στα γραφεία του Ομίλου, Δήμητρας 8 στο Μαρούσι (Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού, 3ος όροφος).

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Το θέμα του σεμιναρίου

Σε μια εποχή που τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τα κινητά τηλέφωνα και τα tablets κυριαρχούν, το παιχνίδι είτε ατομικό είτε κοινωνικό έχει σχεδόν εξαφανιστεί.


Πολλοί γονείς αναφέρουν το παιχνίδι ως μια μορφή ψυχαγωγίας ή διασκέδασης ή απλά ως μια δραστηριότητα χωρίς ιδιαίτερο νόημα. Παρ’ όλα αυτά το παιχνίδι νοηματοδοτεί τη ζωή του παιδιού συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξή του.

Διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη των ψυχοσυναισθηματικών, κοινωνικών, γλωσσολογικών, κινητικών, νοητικών και πνευματικών ικανοτήτων του παιδιού, καθώς ενισχύει την αντίληψή του για τον κόσμο, που το περιβάλλει.


Μέσω του παιχνιδιού το παιδί μαθαίνει να εκφράζεται, να αντιλαμβάνεται και να αναπαριστά ενέργειες. Τόσο μεγάλη είναι η σημαντικότητά του, που χρησιμοποιείται ακόμα και ως θεραπευτικό μέσο σε παιδιά με δυσκολίες ψυχοσυναισθηματικές ή κοινωνικές.


Το παιχνίδι αποτελεί το κυριότερο και αποτελεσματικότερο μέσο για την κατανόηση των παιδιών αλλά και την ανάπτυξή τους ως υγιών ενηλίκων. Ωστόσο η τεχνολογία έχει εισέλθει τόσο βαθιά στην καθημερινότητά μας, που το παιχνίδι έχει μετατραπεί σε ήσσονος σημασίας μέσο.


Εισηγήτρια: Αικατερίνη Μιχαλοπούλου, Ψυχολόγος Παίδων & Εφήβων, Msc στην Ειδική Αγωγή.


Το σεμινάριο είναι δωρεάν.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Λόγω περιορισμένων θέσεων, είναι απαραίτητο να επιβεβαιώστε τη συμμετοχή σας μέχρι την Δευτέρα 18/03/2019, είτε στο e-mail: info@unesco.gr, είτε στα τηλέφωνα: 210-6147002 & 212-1000-250.

bottom of page