Όταν ένας τοίχος μετατρέπεται σε μαυροπίνακα. 3 μέρη, δεκάδες χρησιμότητες
top of page

Όταν ένας τοίχος μετατρέπεται σε μαυροπίνακα. 3 μέρη, δεκάδες χρησιμότητες


Μαυροπίνακες…μια μόδα στη διακόσμηση του χώρου που είναι ταυτόχρονα ιδιαίτερα χρήσιμη! Επενδύστε έναν τοίχο ή ένα κομμάτι τοίχου με μαυροπίνακα.

Που μπορείτε να βάλετε μαυροπίνακα και γιατί; Θα σας δώσω κάποιες ιδέες!



1. Στην κουζίνα

Η κουζίνα είναι το σημείο συνάντησης όλης της οικογένειας! Δεν υπάρχει περίπτωση να μην την επισκεφτούμε 5-6 φορές μέσα στην ημέρα, για να φάμε ή να τσιμπολογήσουμε κάτι!

Μπορούμε λοιπόν να κολλήσουμε ένα ρολό μαυροπίνακα, στις επιθυμητές διαστάσεις, σε κάποιον τοίχο της κουζίνας μας. Εκεί θα σημειώνουμε το πρόγραμμα της εβδομάδας ή τη λίστα του super market.

Άλλωστε είναι τόσο ωραίο είναι να είμαστε οργανωμένοι! Να γνωρίζουμε το πλάνο των επόμενων ημερών, να προγραμματίζουμε τις δουλειές μας και έτσι να γλιτώνουμε τις άσκοπες μετακινήσεις ή το χάσιμο χρόνου!


Μέσα σε μια οικογένεια, δεν αρκεί μόνο να γνωρίζουμε το δικό μας πρόγραμμα, αλλά και το πρόγραμμα των άλλων. Πότε έχουν τα παιδιά δραστηριότητες; Πότε έχουν ένα party που θέλουν να πάνε; Σημειώνοντας στον μαυροπίνακα, ο οικογενειακός προγραμματισμός γίνεται πολύ πιο εύκολος.

Για παράδειγμα, γράφω στο πρόγραμμα ότι την Τρίτη θα πάω super market. Οι υπόλοιποι που θα το δουν (γιατί σίγουρα θα το πω νωρίτερα αλλά το προφορικό το ξεχνάνε!) θα μου πουν τι άλλο θέλουν να τους πάρω και έτσι θα γλιτώσουμε το να ξαναπάμε super market μέσα στην εβδομάδα.


2. Στο γραφείο

Είστε από τους τυχερούς που έχουν αρκετό χώρο στο σπίτι και έχουν μετατρέψει ένα δωμάτιο σε γραφείο; Σίγουρα περνάτε αρκετό χρόνο εκεί, οργανώνοντας την δουλειά σας.

Τι θα λέγατε για ένα σημείο όπου μπορείτε να σημειώσετε τα ραντεβού σας, τις εργασίες που έχετε να κάνετε ή κάτι σημαντικό που δεν θέλετε να ξεχάσετε;


Ο μαυροπίνακας θα σας βοηθήσει σε αυτό! Κόψτε το ρολό μαυροπίνακα στην διάσταση που σας βολεύει, κολλήστε στον τοίχο σας και ξεκινήστε να γράφετε με τον μαρκαδόρο υγρής κιμωλίας. Όταν θελήσετε να σβήσετε, αρκεί να περάσετε την επιφάνεια με ένα νωπό πανάκι.




3. Στο παιδικό δωμάτιο

Εάν έχετε μικρά παιδάκια, κολλήστε ένα κομμάτι μαυροπίνακα στον τοίχο, στην πόρτα, στην ντουλάπα ή σε κάποιο έπιπλο, πχ.συρταριέρα.

Να είστε σίγουροι ότι θα απασχοληθούν με τις ώρες εκεί! Θα ζωγραφίσουν, θα σβήσουν, θα ξαναζωγραφίσουν. Με τον μαρκαδόρο υγρής κιμωλίας δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα, αφού δεν λερώνουν τα χεράκια τους ή και δεν σκονίζονται (όπως γίνεται με την κλασσική κιμωλία).

Εάν έχετε μεγαλύτερα παιδιά, που πάνε σχολείο, τότε ο μαυροπίνακας θα τα βοηθήσει να οργανωθούν! Εκεί μπορούν να σημειώσουν το πρόγραμμα της εβδομάδας (μαθήματα, δραστηριότητες κ.ά) ή να λύσουν μαθηματικές ασκήσεις!

Γράψε, σβήσε, ξαναγράψε…έχετε σκεφτεί πόση οικονομία χαρτιού κάνουμε;



Ρολό μαυροπίνακα θα βρείτε στο www.e-kerdos.gr, ένα site με πολλές έξυπνες λύσεις, διαφημιζόμενα προϊόντα και gadgets για το σπίτι και όλη την οικογένεια.



bottom of page