«Το happy της μαμάς» για χαρούμενες μαμάδες και παιδιά
top of page

«Το happy της μαμάς» για χαρούμενες μαμάδες και παιδιά


Καλημέρα κορίτσια μου,


Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα νέο βιβλίο που έφτασε στα χέρια μας…και μάλιστα την πιο κατάλληλη στιγμή, αφού μετά από τόσο καιρό που είμαστε στο σπίτι, έχουν αρχίσει να εξαντλούνται οι ιδέες μου για δημιουργική και ευχάριστη απασχόληση!


Πρόκειται για «Το happy της μαμάς» της Μαρίας Αμανατίδου, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις iWrite. Θα έλεγα ότι είναι περισσότερο ένας οδηγός για τις μαμάδες (και τους μπαμπάδες βεβαίως-βεβαίως) που ψάχνουν δημιουργικούς και ευφάνταστους τρόπους να απασχολήσουν τα πιτσιρίκια τους! Η συγγραφέας, είναι και η ίδια μανούλα οπότε σίγουρα ξέρει τι σημαίνει να έχεις στο σπίτι ένα παιδί που γκρινιάζει γιατί απλά βαριέται ή δεν έχει κάτι ενδιαφέρον να κάνει.


«Το happy της μαμάς» είναι ένα βοήθημα για να κρατήσουμε τα παιδιά απασχολημένα, να παίξουμε, να διασκεδάσουμε όλοι μαζί και να μάθουμε και κάτι!...και βέβαια με αυτόν τον τρόπο να αποφύγουμε την γκρίνια και το γνωστό «μαμά βαριέμαι» που πολύ συχνά ακούμε!

Μάλλον είναι ένα μαγικό χάπι για όλες τις μαμάδες ώστε να παραμένουν τόσο αυτές όσο και τα μικρά τους…τι άλλο;…happy! Με 54+1 ιδέες για να μην βαρεθείτε ποτέ!


Πως μας φάνηκε

Έδωσα το βιβλίο στις μικρές μου ώστε να επιλέξουν οι ίδιες τι θέλουν να κάνουμε! Τους διάβαζα απλά τον τίτλο και εκείνες επέλεγαν κάθε μέρα μια δραστηριότητα. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάνει πάνω από δέκα, αλλά όσες έχουμε κάνει έχουν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία!


Τι εννοώ; Διασκεδάσαμε, γελάσαμε, μάθαμε και κάτι!...και το πιο σημαντικό; Περάσαμε ποιοτικό χρόνο μαζί, ήρθαμε πιο κοντά, νιώσαμε μια ενωμένη ομάδα όπου ο ένας βοηθάει τον άλλον! Ναι, γιατί χρειάστηκε να βρούμε χαμένες κάλτσες, να μετρήσουμε τις πατούσες μας, να φτιάξουμε αστεία στιχάκια και πολλά πολλά ακόμη!


Με κάθε δραστηριότητα του βιβλίου, τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα και με αμείωτο ενδιαφέρον προσπαθούσαν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους! Βέβαια έγιναν διάφορα ευτράπελα, οπότε καταλαβαίνετε πόσο γελάσαμε και πόσο το διασκεδάσαμε!


Α! Να σας πω και τι μάθαμε! Μάθαμε για τους πλανήτες, τους πιγκουίνους (αλήθεια, ξέρατε ότι η 25η Απριλίου είναι αφιερωμένη σε αυτά τα υπέροχα πλάσματα;), την παγκόσμια ημέρα ευχής και το ίδρυμα Make a Wish, αλλά και περισσότερες πληροφορίες για τις μέλισσες.

Extra θετικό στοιχείο του βιβλίου αυτού; Είναι τυπωμένο σε ανακυκλώσιμο χαρτί, έτσι, για να φροντίζουμε και το περιβάλλον!

Χαρακτηριστικά & λοιπές πληροφορίες Εκδόσεις: iWrite Συγγραφέας: Μαρία Αμανατίδου Σελίδες βιβλίου: 144 Διαστάσεις: 16x16cm Β Έκδοση: Φεβρουάριος 2020

Να θυμάστε λοιπόν ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απασχολήσουμε ένα παιδί. Δημιουργικοί τρόποι που κρατούν το ενδιαφέρον του παιδιού αμείωτο και το διασκεδάζουν. Αποφύγετε τα κινητά και τα tablet. Δεν χρειάζεται να βλέπει βιντεάκια στο internet ή να παίζει παιχνίδια online για να είναι απασχολημένο.

Το βιβλίο αυτό θα σας ξεσηκώσει να κάνετε διάφορες δραστηριότητες με το παιδί και να περάσετε όμορφα τον χρόνο σας.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite και θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Online, μπορείτε φυσικά να το προμηθευτείτε από το iwrite.gr, αλλά και από εδώ http://mikk.ro/CFuA

bottom of page