Πως να ξεκινήσεις την online επιχείρηση σου με ελάχιστο κεφάλαιο από το σπίτι
top of page

Πως να ξεκινήσεις την online επιχείρηση σου με ελάχιστο κεφάλαιο από το σπίτι


Άρθρο της Business Coach Άννα Wilson


Με την υποχρεωτική καραντίνα που μας επιβλήθηκε, γεννήθηκε η αίσθηση του φόβου και της ανασφάλειας όσον αφορά την βιωσιμότητα μιας οικογένειας ή μικρής επιχείρησης, αφήνοντας πόλους "εγκλωβισμένους" μέσα στα σπίτια τους, με συνέπεια να παραλύσουν τα πάντα.


Μελέτη λέει πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν μπορεί να διακρίνει εάν ο φόβος που αισθανόμαστε έχει προκύψει από άμεση απειλή προς την ανθρώπινη ζωή ή εάν είναι απλώς ο φόβος προς το άγνωστο και θέτει το μυαλό μας σε συναγερμό αυτοάμυνας, με συνέπεια να κάνει αυτόν τον άνθρωπο να σταματήσει ότι έκανε και να πανικοβληθεί.

Δυστυχώς παρατηρείται πως ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων έχει μπει σε αυτή την φάση πανικού και αυτοάμυνας. Γι’ αυτό τον λόγο γράφω σήμερα αυτό το άρθρο, για να σας βοηθήσω να δείτε την ΕΥΚΑΙΡΙΑ που έχει γεννηθεί μέσα σε όλη αυτήν την παγκόσμια δοκιμασία, που ονομάζεται Κορωνοϊός.


Ναι καλά διαβάσατε! ΕΥΚΑΙΡΙΑ. Έρευνες δείχνουν πως τον τελευταίο καιρό, όλο και περισσότερος κόσμος λόγο του #μένουμεσπίτι έχει αρχίσει πλέον να μελετάει το ενδεχόμενο να μην επιστρέψει στην υπαλληλική εργασία (της σκλαβιάς και τα ψίχουλα) και να ψάχνεται σοβαρά για τρόπους που θα μπορούσε να δουλέψει από το σπίτι, κάνοντας αυτό που αγαπάει. Να μην ξαναπάει για δουλειά αλλά να δημιουργήσει μία δικιά του online επιχείρηση.


Έτσι λοιπόν, αισθάνθηκα την ανάγκη να γράψω αυτό το άρθρο για όλες εσάς που έχετε αυτές τις τελευταίες μέρες (λόγο της καραντίνας) την ευκαιρία και τον χρόνο να απολαύσετε πραγματικά το σπίτι σας και τα παιδιά σας. Να παρατηρήσετε πως εξελίσσονται καθημερινά και μεγαλώνουν μπροστά στα μάτια σας. Να χαρείτε πάλι την συντροφιά των αγαπημένων σας ανθρώπων. Έχετε πλέον τον ΧΡΟΝΟ να σκεφτείτε τι πραγματικά θέλετε από την ζωή σας, ποιος είναι ο σκοπός σας, ποιος είναι ο στόχος σας και αναρωτιέστε πως μπορείτε να αλλάξετε την ζωή σας; Πώς μπορείτε να φτιάξετε κάτι δικό σας; Πώς μπορείτε να μετατρέψετε ένα χόμπι σας / ένα πάθος σας σε μια κερδοφόρα επιχείρηση; Και είμαι εδώ για να σας βοηθήσω και να σας δώσω τις απαντήσεις που χρειάζεστε.


ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ!

Τίποτα δεν αλλάζει στην ζωή μας εάν ΕΜΕΙΣ δεν πάρουμε την οριστική απόφαση να την αλλάξουμε! Κανένας άλλος στον κόσμο δεν μπορεί να μας αλλάξει την ζωή εκτός από τον εαυτό μας. Εμείς έχουμε την μεγαλύτερη δύναμη μέσα μας, ΑΡΚΕΙ να το πιστέψουμε! Όπως είπα, όλα είναι μια απόφαση.

Αποφασίστε σήμερα κιόλας ότι δεν θα δεχτείτε άλλο την εκμετάλλευση από ένα τσιφούτη αφεντικό, αποφασίστε σήμερα ότι δεν θα ξαναπείτε στο παιδί σας «Μωρό μου δεν μπορούμε να σου το πάρουμε αυτό το παιχνίδι σήμερα, θα το πάρουμε άλλη φορά». ΕΣΕΙΣ αποφασίστε πόσα αξίζετε να κερδίζετε τον μήνα και όχι οι άλλοι. Έτσι λοιπόν μόλις πάρετε αυτήν τη οριστική απόφαση αλλαγής θα έχετε κάνει και το πρώτο σημαντικό βήμα προς την απελευθέρωσης της ζωής σας!



ΩΡΑΙΑ ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ… ΤΩΡΑ ΤΙ;

Τώρα είναι η ώρα να σκεφτείτε ΤΙ γνώσεις έχετε, και δεν εννοώ μόνο ακαδημαϊκά πτυχία, εννοώ τα πάντα απ’ όλα όσα ξέρετε. Θα πάρετε ένα χαρτί και μολύβι (εάν σας αρέσει η τεχνολογία όπως εμένα ανοίξτε το notepad στο κινητό σας) και θα κάνετε τρείς στήλες. Στην πρώτη στήλη θα γράψετε τις δουλειές που είχατε κάνει στο παρελθόν. Στην δεύτερη στήλη θα γράψετε τι σπουδάσατε ή τι γνώσεις έχετε. Και στην τρίτη και τελευταία στήλη θέλω να σκεφτείτε τα χόμπι και τις ασχολίες που σας αρέσουν. Μόλις ολοκληρώσετε αυτό το βήμα θέλω να κοιτάξετε την λίστα (είδατε πόσα ξέρατε και δεν το είχατε πάρει χαμπάρι;) και θέλω να δείτε ποιο από όλα σας γεμίζει με χαρά και ενθουσιασμό; Για ποιο από όλες αυτές τις γνώσεις θα μπορούσατε να μιλήσετε ώρες ασταμάτητες ακόμα και μέρες;


Γιατί σας λέω να κάνετε αυτήν την άσκηση θα με ρωτήσετε; Γιατί αυτό που θα σας κάνει να αισθάνεστε με αυτόν τον τρόπο και θα σας γεμίσει με ενθουσιασμό, είναι και αυτό που θα πρέπει να μετατραπεί σε επάγγελμα!



ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κοιτάξτε που φτάσατε! Ποιος θα το πίστευε ότι από μία δημοσίευση θα φτάνατε στο σημείο όντως να κάνετε τα πρώτα σας βήματα προς ένα καλύτερο μέλλον, το δικό σας, αλλά κυρίως της οικογένειας σας! Εννοείται πως είστε ακόμα στην αρχή αλλά αυτά τα πρώτα δύο βήματα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ! Γι’ αυτό μην υποτιμάτε την δύναμη σας! Το μόνο που χρειάζεστε τώρα είναι να μάθετε το πώς παίρνετε αυτή την ιδέα και την μετατρέπετε σε αληθινή επιχείρηση. Εύκολο! Με την εκπαίδευση και την συνεχή ενημέρωση. Κάντε στον εαυτό σας τις παρακάτω ερωτήσεις;

1. Τι έχω ανάγκη να μάθω;

2. Από που θα μάθω αυτές τις πληροφορίες;

3. Υπάρχουν κάπου ΔΩΡΕΑΝ στο διαδίκτυο αυτές οι πληροφορίες;

4. Τι χρειάζεται να δημιουργήσω;

5. Τι κόστος θα έχουν αυτά που θα θέλω να φτιάξω/ δημιουργήσω;

Απαντώντας στις παραπάνω ερωτήσεις θα βρείτε και τα πρώτα πρακτικά βήματα που θα πρέπει να πάρετε για να δημιουργήσετε την δικιά σας online επιχείρηση! Θα χρειαστεί να ψάξετε και να βρείτε τι διαδικτυακή εκπαίδευση / ενημέρωση υπάρχει στην Ελλάδα. Τι Δωρεάν / ενημερωτικές πληροφορίες υπάρχουν και που;


Για παράδειγμα, έχω φτιάξει μια κλειστή ομάδα στο Facebook «Λαμπρή Επιχειρηματίας και Μαμά » για γυναίκες οι οποίες έχουν ξεκινήσει ή σκέφτονται να ξεκινήσουν ή που ήδη έχουν μια επιχείρηση στην Ελλάδα, με σκοπό να τις βοηθήσω να φτιάξουν την δικιά τους online επιχείρηση και να πετύχουν τους στόχους τους, δίνοντάς συμβουλές, πληροφορίες και δωρεάν εκπαιδεύσεις σχετικά με την online επιχειρηματικότητα. Η ομάδα έχει μεγαλώσει και έχει ανθίσει σε μια απίστευτη κοινότητα γυναικών οι οποίες βοηθούν, υποστηρίζουν, εμψυχώνουν και σέβονται η μία την άλλη σε αυτό το πολύ δύσκολο και μοναχικό πολλές φορές δρόμο της επιχειρηματικότητας.

Θα χαιρόμουν να έβλεπα, όσες από εσάς πήρατε την οριστική απόφαση να αλλάξετε την ζωή σας και να ξεκινήσετε κάτι δικό σας, να έρθετε στην όμορφη παρέα μας.

ΚΟΣΤΟΣ

Μπορείτε να φτιάξετε μια online επιχείρηση με ελάχιστα λεφτά και όποιος σας λέει το αντίθετο σας λέει ψέματα! Υπάρχουν δωρεάν εφαρμογές και πλατφόρμες στο διαδίκτυο, δωρεάν σεμινάρια κλπ. που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε την δικά σας ιστοσελίδα καθώς και τη δική σας online παρουσία με μηδέν ή με ελάχιστα χρήματα. Αυτό που θα κάνετε, τώρα που έχετε χρόνο μην τον σπαταλάτε στο διαδίκτυο άσκοπα, χαζεύοντας όλη μέρα στο Facebook και στο Instagram. Αντιθέτως ψάξτε και δείτε τι υπάρχει εκεί έξω που θα σας βοηθήσει να πάτε ένα βήμα παρά πέρα. Για παράδειγμα το WIX είναι μια από τις πιο γνωστές πλατφόρμες για δημιουργία ιστοσελίδας, δωρεάν. Όπως σας είπα υπάρχουν πολλά εργαλεία, αρκεί να ψάξετε να τα βρείτε. Το κόστος θα εξαρτηθεί από εσάς και από το πόσα θέλετε να διαθέσετε.




Βρείτε την Άννα στο Facebook Anna Wilson Coaching


bottom of page