Ακάρεα...μια κρυφή απειλή για την υγεία μας!
top of page

Ακάρεα...μια κρυφή απειλή για την υγεία μας!


Τι είναι τα ακάρεα;

Τα ακάρεα είναι μικροσκοπικοί ζωντανοί οργανισμοί που κατοικούν κυρίως στο στρώμα του κρεβατιού μας, στα χαλιά, στις μοκέτες και στις κουρτίνες. Ακόμα και αν το σπίτι είναι πεντακάθαρο, τα ακάρεα υπάρχουν! Η εξάπλωση και η διατήρηση τους εξαρτάται από άλλους παράγοντες. Τα ακάρεα λατρεύουν την υγρασία. Ο ιδρώτας σου, τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα μας και τα υπολείμματα φαγητού αποτελούν την τροφή τους!



Επιπτώσεις για την υγεία

Τα ακάρεα ευθύνονται γι διάφορα αναπνευστικά θέματα, αλλεργίες, φαγούρα, βήχα, ακόμη και συνάχι. Οπότε θα πρέπει να περιορίσουμε την ανάπτυξη τους ώστε να μειωθούν και τα αλλεργικά συμπτώματα.



Πως να καθαρίσουμε το στρώμα;

Είναι σημαντικό να καθαρίζουμε το στρώμα μας αρκετά συχνά με την ηλεκτρική σκούπα ώστε να μην συγκεντρώνεται σκόνη. Ακόμη, με τη χρήση μαγειρικής σόδας μπορούμε να απομακρύνουμε λεκέδες και μυρωδιές.

Μπορούμε να φτιάξουμε ένα φυσικό μείγμα ως απολυμαντικό και καθαριστικό ενάντια στα ακάρεα. Ψεκάζουμε το στρώμα κάθε 2-3 μήνες για να αποφύγουμε την επανεμφάνιση τους.

Χρειαζόμαστε:

- Μπουκάλι με σπρέι

- 1/2 του φλιτζανιού οινόπνευμα

-1/2 του φλιτζανιού αποσταγμένο νερό

- Σταγόνες από αιθέριο έλαιο (λεβάντα ή γαρύφαλλο)


Πέρα από αυτό, θα σας προτείνω κάθε 1-2 χρόνια να κάνετε έναν Οικολογικό βιοκαθαρισμό του στρώματος σας, για αντιαλλεργική προστασία και πλήρη αφαίρεση λεκέδων ώστε να έχετε και πάλι πεντακάθαρο και αποστειρωμένο στρώμα! Σας βρήκα προσφορά που ισχύει έως τις 31/10/2018, με άμεση εξυπηρέτηση στο χώρο σας σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής! Μόλις 14,90€ για μονό στρώμα ή 24,90€ για διπλό στρώμα!

Δείτε το εδώ: http://mikk.ro/BTgn


Λέμε ναι στον αέρα και στον ήλιο!

Τα ακάρεα λατρεύουν την υγρασία. Δεν αντέχουν το φως το ήλιου, τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καθαρό αέρα. Πρέπει λοιπόν να αερίζουμε καθημερινά το υπνοδωμάτιο μας.

Καλό είναι ανά 3-4 μήνες να βγάζουμε το στρώμα στο μπαλκόνι μας και να το αφήνουμε στον ήλιο. Τέλος, να γυρίζουμε το στρώμα από την άλλη μεριά. Με αυτό τον τρόπο θα αερίζεται πιο καλά από παντού και δεν θα συσσωρεύονται όλες οι ακαθαρσίες σε μια μόνο μεριά.


Άλλες χρήσιμες συμβουλές

  • Αλλάζουμε κάθε εβδομάδα σεντόνια και μαξιλαροθήκες και τα πλένουμε σε υψηλές θερμοκρασίες (πχ. 60 βαθμούς).

  • Τινάζουμε τα σκεπάσματα (πάπλωμα/κουβέρτα), τα αερίζουμε στο μπαλκόνι και τα αφήνουμε στον ήλιο. Δεν τα τινάζουμε ποτέ μέσα στο υπνοδωμάτιο γιατί το μόνο που θα πετύχουμε είναι να μεταφέρουμε τα ακάρεα στο πάτωμα, στο χαλί κτλ.

  • Δεν αμελούμε τον καθαρισμό των χαλιών και των κουρτινών. Ναι, υπάρχουν ακάρεα και εκεί!


bottom of page