5 Μυστικά για τέλεια γεμιστά
top of page

5 Μυστικά για τέλεια γεμιστά



Τα γεμιστά είναι ένα από τα ωραιότερα καλοκαιρινά (και όχι μόνο!) φαγητά. Εμείς φτιάχνουμε γεμιστά σχεδόν όλο τον χρόνο, καθώς είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά των παιδιών μου...Έχω λοιπόν εντρυφήσει στο θέμα και θα μοιραστώ μαζί σας 5 μυστικά για να γίνουν ακόμη πιο νόστιμα...


1. Αλέστε και βάλτε στη γέμιση και τη σάρκα από τα κολοκυθάκια ή τις μελιτζάνες που θα χρησιμοποιήσετε.

Το ίδιο ισχύει και για το σαρκώδες λευκοπράσινο κομμάτι κάτω απ’ το καπάκι της πιπεριάς. Όλα αυτά θα δώσουν περισσότερο άρωμα και γεύση στα γεμιστά σας.

2. Προσθέστε στη γέμιση κίτρινο τυρί (εγώ χρησιμοποιώ τριμμένο κασέρι).

3. Βάλτε μπόλικο μαϊντανό και δυόσμο, σταφίδες και κουκουνάρι προαιρετικά.


4. Τρυπήστε με πιρούνι τη βάση κάθε πιπεριάς και ντομάτας πριν μπει η γέμιση. Δυο πιρουνιές είναι αρκετές για να είναι τα γεμιστά και τη δεύτερη μέρα εξίσου ζουμερά με τη πρώτη μέρα!


5. Μην χρησιμοποιείτε μόνο ρύζι. Για επιπλέον νοστιμιά προσθέστε και άλλα δημητριακά. Εγώ βάζω ρύζι, καστανό ρύζι, κινόα, πλιγούρι και λίγο φαγόπυρο...ή ότι από αυτά έχω διαθέσιμο κάθε φορά! Τα γεμιστά αποκτούν μια άλλη, πιο πλούσια γεύση!


bottom of page