"Χαρούμενη μαμά = Χαρούμενα παιδιά"
top of page

"Χαρούμενη μαμά = Χαρούμενα παιδιά"

Ξεκίνησα νέο βιβλίο και είναι άκρως ενδιαφέρον!

Γενικά μου αρέσουν τα βιβλία που έχουν να κάνουν με τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και τις σχέσεις παιδιών-γονέων. Μέσα από αυτά μαθαίνουμε πολλά και φυσικά μας βοηθούν να γινόμαστε καλύτεροι γονείς.


Το συγκεκριμένο βιβλίο, «Χαρούμενη μαμά = Χαρούμενα παιδιά» της Θέκλας Πετρίδου, είναι γραμμένο με απλό και κατανοητό τρόπο που δεν το βαριέσαι με τίποτα! Περιττό να σας πω ότι ήταν τόσο ενδιαφέρον που το τελείωσα μέσα σε 2 μέρες (2 βράδια για την ακρίβεια, γιατί μέσα στην ημέρα που να βρεθεί χρόνος για διάβασμα)!


Η Θέκλα Πετρίδου, γνωστή ψυχολόγος, γράφει για θέματα που μας απασχολούν όλους, όπως η επικοινωνία με τα παιδιά μας κατά την εφηβεία, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση τους, οι φιλίες τους, κ.ά


Μέσα από τα παραδείγματα που παραθέτει στο βιβλίο «Χαρούμενη μαμά = Χαρούμενα παιδιά», μας υπενθυμίζει ποια είναι η θέση μας. Είμαστε γονείς και όχι φίλοι τους, θέτουμε όρια και βρισκόμαστε δίπλα τους για να τα συμβουλεύσουμε, να τους δώσουμε την αγάπη και τη σημασία που τόσο έχουν ανάγκη για να γίνουν ψυχολογικά υγιείς ενήλικες.

Μας βοηθάει ακόμη να κατανοήσουμε και να διαχειριστούμε τόσο τα δικά μας συναισθήματα όσο και αυτά των παιδιών μας και να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία που πιθανόν να παρουσιαστεί.


Τέλος, μας τονίζει κάτι πολύ σημαντικό. Ότι δεν πρέπει να γινόμαστε βάρος στα παιδιά μας ή να τους δημιουργούμε τύψεις για τις δικές μας λάθος επιλογές. Όπως πολύ χαρακτηριστικά λέει «Ήθελες να γίνει γονιός; Σκάσε και κολύμπα»!


Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία, καθώς και online στα βιβλιοπωλεία παρακάτω:

http://mikk.ro/Bg8B

http://mikk.ro/Bg8C


bottom of page