top of page

Τα 3 αγαπημένα μας βιβλία δραστηριοτήτων για το φετινό καλοκαίρι


Καλοκαιράκι και ελεύθερος χρόνος για τα πιτσιρίκια μας! Το περίμεναν πως και πως! Χρόνος χωρίς διάβασμα και εργασίες, χρόνος για παιχνίδι και χαλάρωση!


…και μετά από μια μέρα γεμάτη παιχνίδι και θάλασσα, τι καλύτερο από λίγη χαλάρωση παρέα με ένα βιβλίο δραστηριοτήτων, γεμάτο μυστήρια, γρίφους, άντε και λίγη επανάληψη της σχολικής ύλης κάπως μαγικά κρυμμένη μέσα από quiz και παιχνίδια ώστε να είναι ευχάριστη;

Φέτος το ψάξαμε πολύ μέχρι να καταλήξουμε στο ποια βιβλία θα προμηθευτούμε αφού τις προηγούμενες χρονιές την πατήσαμε ως εξής:  τα βιβλία που πήραμε ήταν γεμάτα ασκήσεις γραμματικής και μαθηματικών. Τα παιδιά δεν τα έβρισκαν καθόλου μα καθόλου διασκεδαστικά, οπότε χάζευαν λίγο και μετά τα άφηναν στην άκρη και έβρισκαν κάτι άλλο να ασχοληθούν. Λίγο πεταμένα λεφτά δηλαδή!

Αφού λοιπόν είδαμε ότι κάτι τέτοια βιβλία τους φαίνονται λες και είναι στο σχολείο και πρέπει να κάνουν τις ασκήσεις τους, κάναμε την έρευνα μας και καταλήξαμε σε 3 πολύ όμορφα βιβλία δραστηριοτήτων που ξεφεύγουν από τη λογική της επανάληψης και όμως την κάνουν μέσα από παιχνίδια και διασκέδαση.


Πάμε να τα δούμε;


Ένα βιβλίο με δεκάδες γρίφους, λαβύρινθους, κρυπτόλεξα και παιχνίδια που κρατούν το ενδιαφέρον των παιδιών αμείωτο.


128 σελίδες με όμορφη εικονογράφηση και έξυπνα quiz που εξασκούν την παρατηρητικότητα και το μυαλό και κάνουν μια «μυστική» επανάληψη στα μαθηματικά και στη γλώσσα! Μας ξετρέλαναν τα παιχνίδια αποκωδικοποίησης μηνυμάτων!


Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν και οι λύσεις, αν θελήσει το παιδί να τσεκάρει τις απαντήσεις του! Εντάξει, κατάσκοπος είναι, ας κάνει και κανένα σκονάκι αν χρειαστεί!


Προτείνεται για παιδιά ηλικίας 7+ ετών

 

 

Ένα ακόμη βιβλίο με έξυπνα παιχνίδια παρατήρησης, λογικής και μνήμης. 96 σελίδες γεμάτες γρίφους, κρυπτόλεξα, σταυρόλεξα, λαβύρινθους, σύγκριση εικόνων, ερωτήσεις σωστό ή λάθος και αντιστοιχήσεις.

 

Το ξεχωρίζουμε γιατί πέρα από τα διασκεδαστικά παιχνίδια που έχει, στις σελίδες του θα βρεις και πάνω από 100 χρήσιμες εγκυκλοπαιδικές γνώσεις από διαφορετικούς επιστημονικούς τομείς όπως ιστορία, ζωολογία, τέχνη, αστρονομία, γεωγραφία κ.ά.

Διασκέδαση και μάθηση δηλαδή, 2 σε 1!

 

Φυσικά στο τέλος του βιβλίου θα βρεις όλες τις απαντήσεις.

Προτείνεται για παιδιά ηλικίας 6+ ετών


 

Σας έχουμε όμως και ένα βιβλίο για πιο ξεκάθαρη επανάληψη της σχολικής ύλης, καθώς ξέρουμε ότι πολλοί γονείς θέλουν τα παιδιά τους να φρεσκάρουν τις γνώσεις τους στα μαθήματα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.


Από όλα τα βιβλία διακοπών που ξεφυλλίσαμε αναζητώντας το καλύτερο, καταλήξαμε σε αυτό, γιατί:

  • Οι ασκήσεις που έχει είναι διασκεδαστικές και δεν θυμίζουν φυλλάδιο επανάληψης ή διαγώνισμα που έδωσε η δασκάλα της τάξης.

  • Η δομή του βιβλίου είναι πρωτότυπη και ιδιαίτερα φιλική προς το παιδί. Είναι έξυπνα χωρισμένο σε 10 εβδομάδες, όσες και οι εβδομάδες των καλοκαιρινών διακοπών, ώστε τα παιδιά να οργανώσουν τον χρόνο τους και να εξασκηθούν στη γλώσσα, τα μαθηματικά και την ιστορία.

  • Τα παροτρύνει να διαβάσουν αποσπάσματα από παιδικά βιβλία (προωθεί έτσι την κατανόηση και την παραγωγή γραπτού λόγου) και να απολαύσουν τα προτεινόμενα παιχνίδια µε την παρέα.

  • Για κάθε εβδομάδα θα βρεις 7 σελίδες γεμάτες χαρούμενες ασκήσεις. Ουσιαστικά μια σελίδα για κάθε μέρα της εβδομάδας.  Δευτέρα με Παρασκευή: γλώσσα, μαθηματικά και ιστορία. Σαββατοκύριακο: παιχνίδια και φιλαναγνωσία με ερωτήσεις κατανόησης κειμένου.


Πρόκειται λοιπόν για ένα βιβλίο που πετυχαίνει την επανάληψη μέσα από έναν χαλαρό και καθόλου κουραστικό τρόπο. Γενικά δεν σου δίνει την χαοτική αίσθηση που έχουμε εισπράξει άλλες χρονιές από άλλα βιβλία και νομίζω ότι αυτό είναι που κάνει τη διαφορά. Σελίδες ευανάγνωστες, με όμορφα χρωματάκια και ποικιλία μικρών ασκήσεων που δεν γίνονται κουραστικές.


Θα το βρείτε για παιδιά που τελείωσαν την Α’, Β’, Γ’, Δ’ και Ε’ δημοτικού

 

 

 

Και τα 3 παραπάνω βιβλία τα έχουν κατά-ευχαριστηθεί τα παιδιά! Τα παίρνουν μαζί τους στη θάλασσα, στην κατασκήνωση, στη βόλτα και με κάθε ευκαιρία λύνουν και τις ασκησούλες της ημέρας!

Φέτος κάναμε καλές επιλογές βιβλίων, έχω να το λέω!


Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο www.metaixmio.gr


Comments


bottom of page