"Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να μην αγχώνεται". Ένα βιβλίο απαραίτητο σε όλους
top of page

"Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να μην αγχώνεται". Ένα βιβλίο απαραίτητο σε όλους


Πολλές φορές βλέπουμε τα παιδιά μας αγχωμένα…Σχολείο, διαβάσματα, δραστηριότητες, άγχος να τα προλάβουν όλα, να γράψουν καλά στο διαγώνισμα, να είναι καλοί μαθητές, να μας κάνουν περήφανους…Ουφ! Πόσα έχουν και αυτά στο μυαλό τους τελικά! Κακά τα ψέματα, εμείς οι γονείς θεωρώ ότι τους δημιουργούμε το μεγαλύτερο άγχος γιατί τους μεταφέρουμε τις προσδοκίες μας που δυστυχώς πολλές φορές είναι όντως πολλές!


Και το θέμα είναι όταν φτάσουμε στο σημείο να συνειδητοποιήσουμε ότι το παιδί μας αγχώνεται από την καθημερινότητα, τι μπορούμε να κάνουμε για να το βοηθήσουμε;

Να λοιπόν ένα βιβλίο που έρχεται να μας δείξει 101 τρόπους για την αντιμετώπιση του άγχους και την καλλιέργεια της ηρεμίας. Ένα βιβλίο απαραίτητο σε κάθε οικογένεια, διότι ας μην ξεχνάμε πόσο σημαντική είναι η ηρεμία τόσο για την καθημερινή ζωή όλων μας, όσο και για την σωστή ανάπτυξη του παιδιού.

Και είναι σημαντικό το παιδί να μάθει από μικρό να διαχειρίζεται το άγχος του, γιατί όλη του τη ζωή θα υπάρχουν στρεσογόνες ή καταπιεστικές καταστάσεις που θα πρέπει να ξέρει να τις αντιμετωπίζει και να μην το καταβάλουν ψυχολογικά ή σωματικά. Οπότε ας το βοηθήσουμε σε αυτό!


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Γνωρίζουμε όλοι καλά ότι το άγχος μπορεί να έχει διακυμάνσεις σε διάφορα στάδια της ανάπτυξης του παιδιού. Ακόμη και πολύ μικρά παιδιά εμφανίζουν άγχος (πχ. άγχος αποχωρισμού), ενώ όσο μεγαλώνουν μπορεί να εμφανίσουν άλλες μορφές άγχους.

Το βιβλίο αυτό περιέχει συμβουλές και υποστήριξη τόσο για εμάς τους γονείς ώστε να μάθουμε πώς να βοηθήσουμε το παιδί μας, όσο και για το ίδιο το παιδί. Είναι χωρισμένο σε 7 πολύ κατατοπιστικά κεφάλαια, γεμάτα με χρήσιμες πληροφορίες.

1. Αναγνωρίζοντας τα σημάδια του άγχους 2. Τα αίτια του άγχους 3. Στρατηγικές καταπολέμησης του άγχους 4. Ενισχύοντας την καλή διάθεση 5. Αποκτώντας θετικές συνήθειες και ρουτίνες 6. Δεξιότητες για μια ζωή 7. Φροντίστε τον εαυτό σας


Στα παραπάνω κεφάλαια θα βρείτε αξιόπιστες τεχνικές συμβουλευτικής που βοηθούν να ενισχυθεί η ηρεμία και η ενσυνείδηση και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής του παιδιού. Με μια ολιστική προσέγγιση στην αντιμετώπιση του παιδικού άγχους και πολλές ιδέες για να επιλέξετε εσείς εκείνες που ταιριάζουν περισσότερο σε εσάς και στο παιδί σας.

Πως μας φάνηκε

Διαβάσαμε το συγκεκριμένο βιβλίο μέσα σε λίγες μόλις ημέρες καθώς είναι άκρως ενδιαφέρον και πραγματεύεται ένα θέμα που μας απασχολεί όλους, άλλους λιγότερο και άλλους περισσότερο. Άλλωστε το άγχος είναι ένα συναίσθημα που βιώνουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι, στην καθημερινότητα μας. Έτσι και τα παιδιά…βιώνουν άγχος, ανεξαρτήτου ηλικίας. Λογικό είναι! Τόσες υποχρεώσεις, πίεση να είναι καλά στα μαθήματα, να είναι σωστά απέναντι στους άλλους, να μάθουν ξένες γλώσσες, να κάνουν δραστηριότητες και χίλια δυο άλλα.


Μάλιστα εμείς οι μεγάλοι γνωρίζουμε καλά πόσο δυσάρεστο μπορεί να γίνει το άγχος, οπότε σίγουρα είναι κάτι που δεν θέλουμε να βιώνουν και τα παιδιά μας, ή έστω ας το βιώνουν στον ελάχιστο δυνατό βαθμό. Οπότε τι θέλουμε; Να τα βοηθήσουμε να μάθουν να το αντιμετωπίζουν.

Το βιβλίο «Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να μην αγχώνεται» είναι ένας οδηγός με πολλούς και χρήσιμους τρόπους αντιμετώπισης του άγχους. Όχι μόνο για παιδιά, αλλά και για εμάς τους ίδιους. Εκεί βρήκαμε χρήσιμες ιδέες που μπορούμε όλοι να βάλουμε στη ζωή μας για να είναι η καθημερινότητα μας πιο εύκολη και λιγότερη αγχωτική. Εντοπίσαμε ακόμη τα απαραίτητα βήματα για να προσεγγίσουμε το παιδί, να μάθουμε να το ακούμε (όχι τυπικά αλλά ουσιαστικά), να κουβεντιάζουμε μαζί του, να το ενθαρρύνουμε να εκφράζει τα συναισθήματα του, αλλά και να το βοηθήσουμε να αποκτήσει υγιείς καθημερινές συνήθειες.


Χαρακτηριστικά & λοιπές πληροφορίες

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Συγγραφέας: Vicki Vrint

Μετάφραση: Καλλιόπη Εμμανουηλίδου

Σελίδες βιβλίου: 125

Διαστάσεις βιβλίου: 14 x 20 cm


Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και μπορείτε να το βρείτε στο site των εκδόσεων www.metaixmio.gr, καθώς και σε πολλά βιβλιοπωλεία. Online εδώ https://mikk.ro/Df4s και όχι μόνο!

Αν είστε λάτρεις των e-books, κυκλοφορεί και σε e-book.


Στην ίδια σειρά θα βρείτε και τους εξίσου χρήσιμους οδηγούς:

- Πως μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να έχει φίλους

- Πως μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να είναι χαρούμενο

- Πως μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να ελέγχει τη διάθεση του

bottom of page