Παστέλι με σουσάμι. Είναι νηστίσμο, θρεπτικό και υγιεινό
top of page

Παστέλι με σουσάμι. Είναι νηστίσμο, θρεπτικό και υγιεινό

Παστέλι με σουσάμι. Είναι νηστίσμο, θρεπτικό και υγιεινό...οπότε τι θα λέγατε να φτιάξουμε;


Υλικά για 20 περίπου παστέλια - 270 γρ. σουσάμι - 260 γρ. μέλι θυμαρίσιο - ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού




Εκτέλεση 1. Πλένουμε το σουσάμι και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά 2. Το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για μισή ώρα περίπου, μέχρι να καβουρδιστεί. 3.Ρίχνουμε το μέλι σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. 4. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το σουσάμι. 5. Ανακατεύουμε, ώσπου όλα τα υλικά μας να ενωθούν και να μην κολλάνε στον πάτο της κατσαρόλας. 6. Απλώνουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας το στρώνουμε (πριν κρυώσει το μείγμα γιατί μετά θα είναι πιο δύσκολο να απλωθεί). 7. Κόβουμε το παστέλι μας σε κομμάτια, όσο το μείγμα μας είναι ακόμα ζεστό. Όταν κρυώσει τα τοποθετούμε σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς.

bottom of page