Παιδικό βιβλίο «Το άτακτο βιβλίο των καλών τρόπων»
top of page

Παιδικό βιβλίο «Το άτακτο βιβλίο των καλών τρόπων»

Καλημέρα κορίτσια και αγόρια της παρέας μας,


Πρόσφατα έφτασε στα χέρια μας το νέο βιβλίο της Ράνιας Μπουρμπουρή, η οποία έχει ήδη γράψει 26 παιδικά βιβλία! Τα περισσότερα από αυτά αποσκοπούν στην διασκεδαστική μάθηση!

Το νέο της βιβλίο λοιπόν, «Το άτακτο βιβλίο των καλών τρόπων», αποτελεί μια υπέροχη αφορμή να μιλήσουμε στα παιδιά μας για την αξία της ευγένειας, της θετικής στάσης απέναντι στους συνανθρώπους αλλά και στον ίδιο μας τον εαυτό. Σημαντικές αξίες, που όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουμε!


Ένα βιβλίο, που όπως αναφέρει και η συγγραφέας, αφιερώνεται σε όλα τα παιδιά, με την ευχή να λάμπουν πάντοτε με την λάμψη που χαρίζει η ευγένεια.


Στο βιβλίο θα βρείτε 5 παραμύθια:

  • "Τρεις νεράιδες ευγενείς και ο μάγος Αγενής" : Μια ιστορία για τις 3 σημαντικότερες λέξεις, το "ευχαριστώ", το "παρακαλώ" και το "συγνώμη". Τρεις μαγικές λεξούλες που μπορούν να κάνουν την ζωή μας πιο όμορφη και να φέρουν την αγάπη και την εκτίμηση των άλλων.

  • "Η καρδιά του παπουτσή" : Ένας παπουτσής νευρικός, φωνακλάς και αγενής, που με την συμπεριφορά του έδιωχνε τους πάντες μακριά του. Μέχρι που γνώρισε μια πανέμορφη πριγκίπισσα και άλλαξε! Έγινε υπομονετικός και καλοσυνάτος και κατάλαβε ότι μόνο με αυτές τις αρετές θα πάρει την αγάπη που τόσο θέλει!

  • "Ρινόκιο, ο ψευτάκος ρινόκερος" : Σε αυτό το παραμύθι συναντάμε ένα ρινοκεράκι που έλεγε διαρκώς ψέματα και έμπλεξε σε περιπέτειες, μαζί με τον νέο του φίλο-μεγάλος ψευταράς και αυτός! Μέχρι που το πάθημα τους έγινες μάθημα και αποφάσισαν να αλλάξουν και να είναι πλέον ειλικρινείς.

  • "Οι εφτά νάνοι και η Χιονάτη" : Το κλασσικό παραμύθι που όλοι γνωρίζουμε, σε μια κάπως διαφορετική εκδοχή, μας υπενθυμίζει ότι με ευγένεια, αλληλεγγύη και καλοσύνη όλα πάνε καλά!

  • "Το χωριό που δε χωρούσε" : Μια υπέροχη ιστορία για την αγάπη, την ενότητα και την ομόνοια μεταξύ των ανθρώπων. Μια υπενθύμιση για το πόσο σπουδαίο είναι να νοιαζόμαστε για τον διπλανό μας και να βάζουμε το "μαζί" πάνω από όλα.

Στο τέλος κάθε παραμυθιού υπάρχει και ένα ποίημα, το οποίο ουσιαστικά συνοψίζει όσα μας δίδαξε το παραμύθι και μας αφήνει μια γλυκιά, κεφάτη αίσθηση.


Στόχος τους είναι να δείξουν στα παιδιά πώς οι καλοί τρόποι ομορφαίνουν τη ζωή μας…και το καταφέρνουν!


Πέντε παραμύθια, πέντε πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες που η αφήγηση τους κρατά το ενδιαφέρον τον παιδιών αμείωτο. Σημαντικό ρόλο παίζει βέβαια και η εικονογράφηση του βιβλίου, η οποία είναι υπέροχη! Φωτεινά χρώματα και όμορφες εικόνες που ζωντανεύουν την κάθε ιστορία…όλα από την Χρυσούλα Σπυρίδωνος.



Οι εντυπώσεις μας από το βιβλίο

Η αλήθεια είναι ότι είχαμε καιρό να διαβάσουμε ένα βιβλίο με θέμα τους καλούς τρόπους! Ίσως να θεωρούμε αυτονόητο ότι τα παιδιά μας έχουν πλέον μάθει τι είναι ευγενικό και πως πρέπει να φέρονται. Παρόλα αυτά είναι καλό να υπενθυμίζουμε, τόσο στα παιδιά όσο και στον ίδιο μας τον εαυτό, ότι η ευγένεια καλλιεργείται και ότι αποτελεί ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό που μας βοηθάει να περνάμε όμορφα!


Πολλές φορές μιλάω στην μικρές μου για τον τρόπο που πρέπει να φερόμαστε, μικροί και μεγάλοι και τους τονίζω ότι η ευγένεια και η καλοσύνη επιστρέφει σε όποιον την προσφέρει. Αν είσαι καλός, αν είσαι ευγενικός, αν είσαι εξυπηρετικός, αν είσαι ειλικρινής, τότε θα είναι και οι άλλοι μαζί σου. Αρκετές φορές τους δίνω παραδείγματα ώστε όσα τους λέω να γίνονται πιο εύκολα κατανοητά και βέβαια πάντα προσπαθώ να δίνω το καλό παράδειγμα. Όχι, δεν θα βρίσω στον δρόμο, δεν θα τσακωθώ με κάποιον που μου πήρε τη σειρά στο super market (ίσως και να έπρεπε!) και θα προσπαθήσω να παραμένω ήρεμη και να μην φωνάζω ακόμη και όταν τα νεύρα μου έχουν χτυπήσει κόκκινο (ουφ! αυτό το τελευταίο είναι το πιο δύσκολο)!

Ναι, θα είμαι ειλικρινής και ότι τους υπόσχομαι θα το κάνω, θα χρησιμοποιώ τις λέξεις «Συγνώμη», «Ευχαριστώ» και «Παρακαλώ» στην καθημερινότητα μου και θα βοηθώ όποιον το έχει ανάγκη.

Γιατί πιστεύω ότι τα παιδιά μαθαίνουν από τους γονείς και σχεδόν πάντα τους μιμούνται. Οπότε ας μην αρκούμαστε να λέμε και να κάνουμε κήρυγμα στα παιδιά, ας δείξουμε με τις πράξεις μας ποιοι είναι οι καλοί τρόποι!

«Το άτακτο βιβλίο των καλών τρόπων» μας άρεσε πολύ!

Οι 5 ιστορίες του μας υπενθύμισαν πόσο σημαντικές είναι κάποιες λέξεις, ότι πρέπει να είμαστε πάντα ειλικρινείς, να έχουμε υπομονή, αλλά και να σεβόμαστε τον διπλανό μας. Επιπλέον, μας έδειξε ότι οι καλοί τρόποι μας προσφέρουν απίστευτα όμορφα συναισθήματα. Συναισθήματα ικανοποίησης, ευγνωμοσύνης, αγαλλίασης και αγάπης. Γενικά οι καλοί τρόποι μόνο καλά μπορούν να φέρουν στη ζωή μας… Οπότε γιατί να μην τους υιοθετήσουμε;



Σας προτείνουμε λοιπόν να προσθέσετε το βιβλίο αυτό στη στην βιβλιοθήκη σας!



Χαρακτηριστικά & λοιπές πληροφορίες

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Συγγραφέας: Ράνια Μπουμπουρή

Εικονογράφος: Χρυσούλα Σπυρίδωνος

Σελίδες βιβλίου: 64

Διαστάσεις: 21x29cm

Έκδοση: Νοέμβριος 2020

Προτείνεται για παιδιά ηλικίας από 4 ετών και άνω.

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και μπορείτε να το βρείτε στο site των εκδόσεων www.psichogios.gr, καθώς και σε πολλά online βιβλιοπωλεία, όπως αυτό http://mikk.ro/Ce99

bottom of page