Παιδικό Βιβλίο «Οι παλιές μηχανές του παππού»
top of page

Παιδικό Βιβλίο «Οι παλιές μηχανές του παππού»

Διαβάσαμε το βιβλίο «Οι παλιές μηχανές του παππού», του Romont Willy, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άγκυρα…και σας έχω εντυπώσεις!


Λίγα λόγια για την ιστορία

Ο παππούς προσφέρεται να βοηθήσει τον εγγονό του στο διάβασμα, αλλά ο μικρός δεν δέχεται τη βοήθειά του επειδή γνωρίζει ότι στον υπολογιστή του μπορεί να βρει τα πάντα…κάθε πληροφορία που χρειάζεται για να ολοκληρώσει την εργασία του για το σχολείο!

Εντάξει, μπορεί ο μικρός να μην χρειάζεται τις γνώσεις του παππού του…όμως μήπως ο παππούς να δακτυλογραφήσει την εργασία στην παλιά του μηχανή;

Το αγόρι πάλι αρνείται αφού, όπως λέει, οι υπολογιστές είναι πιο γρήγοροι ενώ χάρη σε αυτούς μπορείς να κάνεις και πολλά ακόμη πράγματα: να ακούσεις μουσική, να δεις μια ταινία, να επικοινωνήσεις με τους φίλους σου ή να παίξεις παιχνίδια!

Μα ο παππούς θέλει να περάσει χρόνο με τον μικρό και έτσι του προτείνει να επισκεφτούν την βιβλιοθήκη της πόλης, να διαβάσουν μαζί κάποια βιβλία και να γνωρίσουν νέους κόσμους μέσα από αυτά! Η απάντηση όμως του παιδιού παραμένει η ίδια. Μέσα από τον υπολογιστή μπορεί να βρει ότι πληροφορία χρειάζεται και να μάθει ότι θέλει!

Όμως όταν το ρεύμα κόβεται οι παλιές μηχανές του παππού θα φανούν πολύ χρήσιμες και θα προσφέρουν την λύση! Τότε λοιπόν έρχεται η ώρα ο εγγονός να ακούσει μουσική από το πικ-απ και να γράψει την εργασία του στην γραφομηχανή και όχι στον υπολογιστή….κάτι που τελικά του αρέσει!

Αλλά και ο παππούς, παρόλο που δεν ξέρει τίποτα από αυτή την νέα τεχνολογία, είναι πρόθυμος να μάθει να την χρησιμοποιεί.


Πως μας φάνηκε

Μια τρυφερή ιστορία, γραμμένη με χιούμορ και εξαιρετική εικονογράφηση, που δείχνει ότι και οι μεγαλύτεροι έχουν πολλά να προσφέρουν με την αγάπη τους και την εμπειρία ζωής.

Μπορεί να μην γνωρίζουν από υπολογιστές και τεχνολογία αλλά είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν την νέα γενιά, να της διδάξουν πράγματα ή ακόμη και να διδαχτούν από τους νέους όσα εκείνοι ξέρουν!

Από την άλλη, η νέα γενιά είναι τόσο μέσα στην τεχνολογία! Χρησιμοποιεί καθημερινά υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, dvd players και άλλα gadgets…που οι μεγάλοι πολλές φορές δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη τους. Και ναι, μέσα από την τεχνολογία μπορούμε να κάνουμε πολλά: να ακούσουμε μουσική, να διασκεδάσουμε, να βρουμε ότι πληροφορία χρειαζόμαστε, να γράψουμε τις εργασίες μας, να επικοινωνήσουμε κτλ. Αλλά τι γίνεται όταν ο υπολογιστής δεν λειτουργεί;

Να λοιπόν που δεν πρέπει να στηριζόμαστε μόνο στην τεχνολογία! Είναι καλή για να μας βοηθά και να μας διευκολύνει στην καθημερινότητα μας αλλά πρέπει να γνωρίζουμε και εναλλακτικούς τρόπους για κάθε τι που θέλουμε να κάνουμε!

Τέλος, θεωρώ ότι το βιβλίο αυτό μας υπενθυμίζει κάτι σημαντικό: Να μην επαναπαυόμαστε σε όσα γνωρίζουμε αλλά να προσπαθούμε να εμπλουτίζουμε κάθε φορά τις γνώσεις μας. Να είμαστε περίεργοι και ανοικτοί να μάθουμε νέα πράγματα, όπως ο παππούς της ιστορίας.


Χαρακτηριστικά & λοιπές πληροφορίες

Κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία

Εκδόσεις: Άγκυρα

Τίτλος πρωτοτύπου: Time Machines

Συγγραφέας: Romont Willy

Μετάφραση: Μακρή Δ. Αναστασία

Σελίδες βιβλίου: 48

Διαστάσεις: 23x25cm

Eξώφυλλο: Σκληρό

Προτείνεται για ηλικίες από 5 ετών και άνω.


Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγκυρα και θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Online, μπορείτε φυσικά να τα προμηθευτείτε από το www.e-agyra.gr, αλλά και από εδώ http://mikk.ro/Bs4m ή εδώ http://mikk.ro/Bs4n

bottom of page