Παιδικό βιβλίο "Ιστορίες για Καλή Νύχτα"
top of page

Παιδικό βιβλίο "Ιστορίες για Καλή Νύχτα"

Μανούλες γλυκιές,


Πριν λίγο καιρό προσθέσαμε στην βιβλιο-συλλογή μας το «Ιστορίες για Καλή Νύχτα», ένα βιβλίο που διαβάζουμε πλέον κάθε βράδυ με τις μικρές μου.

Νομίζετε ότι πρόκειται για ένα παιδικό βιβλίο με όμορφα παραμυθάκια;

Όχι ακριβώς!…είναι κάτι βαθύτερο και πιο σημαντικό! Προσφέρει έναν μοναδικό τρόπο για ν' ανακαλύψουν τα παιδιά τον εαυτό τους και τη δημιουργικότητά τους.

Πρόκειται για μια συλλογή από 20 διαδραστικές ιστορίες που διεγείρουν την φαντασία των παιδιών, ενώ τα βοηθούν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα τους, την αυτοπεποίθηση και την αυτοσυγκέντρωση τους, να μάθουν περισσότερα για τα συναισθήματα και να διδαχτούν σημαντικές αξίες της ζωής που σίγουρα θα τα βοηθήσουν στην πορεία τους.


Είναι όμως ταυτόχρονα και ένας πολύτιμος οδηγός για τους γονείς, αφού μας υπενθυμίζει κάποια σημαντικά πραγματάκια: να προσφέρουμε στα παιδιά μας βιώματα, να εξάπτουμε την φαντασία τους, να τονώνουμε την αυτοπεποίθηση τους…και όλα αυτά τα πετυχαίνουμε μέσα από την αφήγηση ιστοριών, τη συζήτηση και τον σχολιασμό τους.

Οι πρώτες 24 σελίδες του βιβλίου είναι ουσιαστικά μια προετοιμασία για τους γονείς. Περιγράφουν τις ανάγκες των παιδιών αλλά και τον τρόπο που η αφήγηση των ιστοριών μπορούν να συμβάλουν στην κάλυψη τους.



Στις επόμενες 98 σελίδες θα βρείτε 20 εικονογραφημένες νοερές απεικονίσεις, με ζωηρή αφήγηση που ξυπνάει όλες τις αισθήσεις, εξάπτει την φαντασία και βάζει το παιδί μέσα στην ιστορία….ουσιαστικά το ενθαρρύνει να αναπτύξει τον διαλεκτικό τρόπο σκέψης.

Μπορεί στην αρχή να μοιάζει δύσκολο να επιτευχθεί, αλλά δεν είναι! Και αξίζει γιατί έχει απίστευτα οφέλη για το παιδί. Μπορεί να ηρεμήσει τις αγωνίες του, να τονώσει την αυτοπεποίθησή του, να ξεκλειδώσει τη φαντασία του, να τα διδάξει τις αξίες της περισυλλογής και του στοχασμού και να το βοηθήσει να μεγαλώσει ως ισορροπημένο και συγκροτημένο άτομο.


Διαβάστε λοιπόν τις ιστορίες του βιβλίου δυνατά και οδηγήστε το παιδί σε υπέροχες περιπέτειες που εξάπτουν τη φαντασία του. Αυτές οι αφηγήσεις διαλεκτικής σκέψης είναι ιστορίες που σκοπό έχουν να βοηθήσουν το παιδί να συγκεντρώνει τη σκέψη του, να απαλλάσσεται από τα άγχη του, να πιστέψει στον εαυτό του και να εµπιστευτεί τους συνανθρώπους του. Ακόμη, ηρεμούν τις αγωνίες και τις ανησυχίες του.


Τι μπορούν να διδαχτούν τα παιδιά μέσα από αυτές τις ιστορίες;

- Να πιστεύουν στον εαυτό τους και στις δυνατότητες του

- Να συνεργάζονται και να βοηθούν του άλλους

- Να αποδέχονται τις αλλαγές και να τις εκμεταλλεύονται

- Να έχουν υπομονή και να εργάζονται σκληρά για να πετύχουν τους στόχους τους

- Να σέβονται την ιδιοκτησία άλλων ανθρώπων

- Να σέβονται τα ζώα και να φροντίζουν τη φύση

…και πολλά πολλά ακόμη που θα τα βοηθήσουν στις συναναστροφές τους και στην γενικότερη πορεία της ζωής τους.


Στο τέλος κάθε ιστορίας υπάρχουν τα συμπεράσματα που βοηθούν το παιδί να κατανοήσει τα βαθύτερα νοήματα της, τις αξίες και τις αρετές που θίγονται διακριτικά μέσα στην αφήγηση. Και ξέρετε τι άλλο υπέροχο συμβαίνει; Μας δίνεται η ευκαιρία να συζητήσουμε με το παιδί, να σχολιάσουμε και να μιλήσουμε εκτενέστερα για τα συναισθήματα και τις σκέψεις που μας δημιουργεί η κάθε ιστορία…και να καταλήξουμε τελικά σε ένα θετικό μήνυμα. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται παράλληλα και ο φυσικός δεσμός οικειότητας ανάμεσα στο γονιό και στο παιδί.


Το βιβλίο «Ιστορίες για Καλή Νύχτα» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-8 ετών και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άγκυρα. Θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία αλλά και online στο www.e-agyra.gr, καθώς και http://mikk.ro/Bp3U ή http://mikk.ro/Bp3V.

bottom of page