Αύγουστος, η εποχή του σταφυλιού! Και επειδή το σταφύλι είναι ένα από τα φρούτα που μας αρέσει πολύ, τι καλύτερο από το να φτιάξουμε μαρμελάδα σταφύλι ώστε να την έχουμε όλο τον χειμώνα για το πρωινό μας γεύμα.
Δεν φτιάχνουμε όμως την κλασσική μαρμελάδα σταφύλι, αλλά με μια άκρως υγιεινή εκδοχή με ελάχιστη καστανή ζάχαρη, ή ακόμη καλύτερα με μέλι. Έτσι μπορούν να τρώνε και τα παιδιά άφοβα!
Σας έχω συνταγούλα! Γίνεται εύκολα και είναι πεντανόστιμη!
Υλικά
6 κούπες ρώγες σταφυλιών
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη ή 1/3 κούπας μέλι
1 και 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
4 ξυλάκια κανέλας
χυμό ενός λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα σταφύλια και τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη ή προσθέτουμε το μέλι και περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού. Αφήνουμε για 2-3 ώρες.
Στη συνέχεια, βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή θερμοκρασία για 10 λεπτά ώστε να βράσουν τα υλικά μας, αφαιρώντας με μια κουτάλα τον αφρό από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά. Μετά αλέθουμε στο multi ή με το ραδβομπλέντερ, όχι πολύ, ώστε να είναι χοντροαλεσμένη!
Βάζουμε πάλι τη μαρμελάδα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα ξυλάκια κανέλας και ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει.
Γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα μας μέχρι επάνω, κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα έως την επόμενη ημέρα!
Comments