«Η ομίχλη των παιδικών συναισθημάτων». Ένα μοναδικό εργαλείο στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων
top of page

«Η ομίχλη των παιδικών συναισθημάτων». Ένα μοναδικό εργαλείο στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων

Καλημέρα σε όλη την παρέα, Σήμερα θα σας πω για ένα βιβλίο κάπως διαφορετικό από τα υπόλοιπα, αλλά τόσο μα τόσο σημαντικό και ενδιαφέρον! Λέγεται «Η ομίχλη των παιδικών συναισθημάτων» και αποτελεί ένα μοναδικό εργαλείο τόσο για εμάς τους γονείς, όσο και για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων των παιδιών. Και τι εννοούμε λέγοντας δύσκολες καταστάσεις; Συναισθήματα που εκφράζουν τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας όπως μοναξιά, πόνο, τρόμο, λύπη, στεναχώρια, θλίψη, ματαίωση, θυμό, πείσμα, απογοήτευση, φόβο. Συναισθήματα που απαιτούν από εμάς τους μεγάλους διακριτικότητα, ευαισθησία, φαντασία, αλλά και γνώση στη διαχείρισή τους!

Μέσα από μικρές ιστορίες μαθαίνουμε πώς να διαχειριστούμε κάθε κατάσταση και πώς να συμπεριφερθούμε όταν το παιδί αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα που σε εμάς μπορεί να φαίνεται ασήμαντο αλλά για εκείνο είναι πολύ σοβαρό! Στο βιβλίο παρουσιάζονται 6 διαφορετικές ιστορίες με 6 διαφορετικά συναισθήματα. Συναισθήματα που τα παιδιά νιώθουν αρκετά συχνά. Δύσκολα συναισθήματα που τα κάνουν να νιώθουν άσχημα, μόνα και απαρηγόρητα. Οι έξι ιστορίες προσφέρουν στον αναγνώστη καινοτόμες, σύγχρονες και αποτελεσματικές πρακτικές αντιμετώπισής τους, που ίσως έως σήμερα να μην είχε σκεφτεί. Ώρα λοιπόν να ενημερωθούμε και να μάθουμε πώς να διαχειριζόμαστε σωστά και αποτελεσματικά τα άσχημα συναισθήματα του παιδιού, ώστε να το βοηθάμε να νιώθει καλύτερα. Στο τέλος κάθε ιστορίας υπάρχουν κάποιες δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε με τα παιδιά. Αυτές θα μας διασκεδάσουν, θα επιτρέψουν στα παιδιά να δημιουργήσουν και θα μας φέρουν πιο κοντά. Ακόμη θα προωθήσουν τον διάλογο και τις συζητήσεις επάνω σε σημαντικά θέματα και συναισθήματα. Πρόκειται για δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν οι δασκάλες με τα παιδιά στην τάξη, ή ακόμη και εμείς οι γονείς με τα παιδιά μας στο σπίτι, όπως δραματοποίηση ιστορίας, ψυχοκινητικά παιχνίδια, ζωγραφιές και κατασκευές.

Ο συγγραφέας, Βασίλης Σταθάτος έχει σπουδάσει Συμβουλευτική, Παιδαγωγικά και Παιδοψυχολογία. Είναι εκπαιδευτής ενηλίκων σε Δ.Ι.Ε.Κ. και Σχολών γονέων, Σύμβουλος ψυχικής υγείας, Οικογενειακός σύμβουλος και Εκπαιδευτικός. Από το 2011 υποστηρίζει συμβουλευτικά παιδιά, εφήβους, γονείς και ομάδες γονέων σε θέματα διαπαιδαγώγησης, επικοινωνίας και συμπεριφοράς.

Ένα βιβλίο απαραίτητο στους γονείς και τους φροντιστές των παιδιών, που αξίζει να το διαβάσετε. Χαρακτηριστικά & λοιπές πληροφορίες Εκδόσεις: iWrite Συγγραφέας: Βασίλης Σταθάτος Σελίδες βιβλίου: 38 Διαστάσεις: 14x21cm Α’ Έκδοση: Ιανουάριος 2020 Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite και θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Online, μπορείτε φυσικά να τα προμηθευτείτε από το iwrite.gr , αλλά και από εδώ http://mikk.ro/CFuB ή http://mikk.ro/CFuC

bottom of page