Υλικά: 600 γρ. καρπούζι χωρίς κουκούτσια (καθαρό βάρος) 100 γρ. νερό 100 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει, το αφήνουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε το επάνω κομμάτι του καρπουζιού και αδειάζουμε το εσωτερικό του...ουσιαστικά θέλουμε να σχηματίσουμε ένα μπολ που θα το χρησιμοποιήσουμε για να τοποθετήσουμε τη γρανίτα!
Κόβουμε σε κομμάτια το καρπούζι και τα πολτοποιούμε μαζί με το σιρόπι στο μπλέντερ. Τοποθετούμε το μείγμα στο καρπούζι που έχουμε αδειάσει και έχουμε πλέον φτιάξει ένα ωραιότατο μπολ!
Το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει πολύ πολύ καλά!
Comments