Βιβλίο «Εγκυμοσύνη: μια νέα ζωή!»
top of page

Βιβλίο «Εγκυμοσύνη: μια νέα ζωή!»


Καλημέρα,


Σήμερα έχουμε ένα review βιβλίου, ειδικά αφιερωμένο σε όλες τις εγκυούλες της παρέας μας και στις γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν ένα μωράκι. Μιλάμε φυσικά για το βιβλίο «Εγκυμοσύνη: μια νέα ζωή!» της Ζωής Σχοινά που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις iWrite.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η συγγραφέας, Ζωή Σχοινά, ως φυσικοθεραπεύτρια αλλά και ολιστική θεραπεύτρια, ήρθε από πολύ νωρίς σε επαφή µε το σώμα και τις θεϊκές του ιδιότητες. Έχει δημιουργήσει τη δική της επιχείρηση στον τομέα της υγείας και γνωρίζει τον χώρο της μαιευτικής και της γυναικολογίας από πολύ κοντά. Συμμετέχει σε ομάδες και σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης, ενώ έχει δημιουργήσει τον Κύκλο Ζωής, έναν κύκλο συναντήσεων χαλάρωσης µε σκοπό την προετοιμασία της γυναίκας και του συντρόφου της στο ταξίδι της εγκυμοσύνης, µε έναν διαφορετικό, πιο συνειδητό και χαρούμενο τρόπο.

Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να μας μιλήσει για αυτό το ευχάριστο ταξίδι που ξεκινάει κατά την εγκυμοσύνη.


Το βιβλίο

Η εγκυμοσύνη είναι µια νέα δυνατότητα! Μια ευκαιρία που προσφέρεται στη ζωή μιας γυναίκας να αναδημιουργήσει τον εαυτό της και παράλληλα να ζήσει όλο αυτό το θαύμα που συμβαίνει στο σώμα, τον νου και την ψυχή της. Η περίοδος της ενδοµήτριας ζωής αποτελεί µια ευκαιρία να νιώσουμε βαθιά την παρουσία του πνεύματος στη ζωή µας. Είναι η πλέον καθοριστική για τη ζωή του παιδιού µας, τη δική µας αλλά και της κοινωνίας που ζούμε.

Η εγκυμοσύνη είναι μια όμορφη περίοδος στη ζωή της κάθε γυναίκας, άλλα μπορεί κάποιες φορές να θεωρείται μια περίοδος-πρόκληση καθώς δεν γνωρίζουμε τι μας περιμένει ή τι αλλαγές θα συμβούν στο σώμα μας, γεγονός που μπορεί να μας δημιουργήσει άγχος και ανησυχία.


Δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος ανησυχίας! Αυτό το βιβλίο είναι ένα εγχειρίδιο ενθύµησης, αυτοφροντίδας και αγάπης για τις γυναίκες που είναι ήδη έγκυοι ή που ετοιµάζονται να κυοφορήσουν, και τους συντρόφους τους.

Μέσα από τον οραματισμό, μας βοηθά να γνωρίσουμε το σώμα μας, να συναντηθούμε µε την ειρήνη, τη γαλήνη και τη δύναμη που έχουμε μέσα μας, έτσι ώστε συνειδητά να αφεθούμε στη διαδικασία µε εμπιστοσύνη και χαρά.


Μας βοηθάει σε όλα τα στάδια του μαγευτικού αυτού ταξιδιού, ξεκινώντας από την περίοδο που προηγείται μιας εγκυμοσύνης, συνεχίζοντας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και φτάνοντας έως τον τοκετό. Μας υπενθυμίζει πόσο σημαντική είναι η αναπνοή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ως μέσο σύνδεσης με το σώμα, τον εαυτό μας και το μωρό μας, αλλά και κατά τη διάρκεια του τοκετού. Μικρές ασκήσεις θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τη σωστή αναπνοή! Στο βιβλίο αυτό θα βρούμε ακόμη ασκήσεις και πολλές χρήσιμες συμβουλές για να γνωρίσουμε καλύτερα το σώμα μας, να νιώσουμε όμορφα και να απολαύσουμε κάθε στιγμή.


Τι μας άρεσε

Το βιβλίο αυτό δεν είναι ένα από τα κλασσικά βιβλία εγκυμοσύνης που αναφέρουν τα στάδια έως τον τοκετό, τις αλλαγές στο σώμα της μητέρας και στο έμβρυο. Είναι ένα βιβλίο που μας βοηθά να γνωρίσουμε καλύτερα το σώμα μας και τον εαυτό μας και να νιώσουμε ευγνωμοσύνη, γαλήνη και αγάπη. Μας βοηθά να περάσουμε 9 μήνες με ηρεμία και ευτυχία, χωρίς άγχος και αγωνία.


Μας άρεσε όμως και κάτι ακόμη! Μια λεπτομέρεια που όμως κάνει τη διαφορά και φαίνεται πόσο μελετημένο είναι! Μας άρεσε που στο τέλος του βιβλίου, αλλά και ανάμεσα στα κεφάλαια του, υπάρχουν κάποιες σελίδες ArtTherapy για να τις χρωματίσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι το Art Therapy(ή Θεραπεία τέχνης) μπορεί να μας βοηθήσει να επιλύσουμε εσωτερικά ζητήματα, να διαχειριστούμε συμπεριφορές και συναισθήματα και να βελτιώσουμε την αυτοεκτίμηση μας.

Ουσιαστικά αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο για να βελτιωθεί η συναισθηματική μας κατάσταση και η ψυχική μας ευεξία. Θα μας βοηθήσει να μειώσουμε το στρες ή και την ένταση, ενώ αποτελεί και έναν χαλάρωσης.


Χαρακτηριστικά & λοιπές πληροφορίες

Εκδόσεις: iWrite

Συγγραφέας: Ζωή Σχοινά

Σελίδες βιβλίου: 130

Διαστάσεις: 14x21cm

Έκδοση: Σεπτέμβριος 2020

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις iWrite και μπορείτε να το βρείτε στο site των εκδόσεων www.iwrite.gr, καθώς και σε online βιβλιοπωλεία, όπως αυτά: https://mikk.ro/CueX και https://mikk.ro/CueY


…και θα κλείσουμε με τα λόγια της συγγραφέα που μας άρεσαν πολύ: «Τα παιδιά που έρχονται στον κόσμο µας και μέσα από εμάς, αξίζουν την πιο όμορφη και γεμάτη αγάπη υποδοχή».

bottom of page