top of page

«Έλα να ψηλώσουμε μαζί» - Ένα τρυφερό βιβλίο με 104 ιστορίες γονεϊκότητας που θα σε αγγίξουν

 

Μήπως και εσύ ως μαμά ή μπαμπάς νιώθεις κάποιες φορές ανεπαρκής; Ή άλλες φορές είσαι γεμάτη/ος τύψεις ή πνίγεσαι; Εντάξει, το να είσαι γονιός είναι αντικειμενικά δύσκολο. Έχεις να διαχειριστείς τα συναισθήματα ενός μικρού παιδιού, μα και τα δικά σου ταυτόχρονα (και εμείς παιδιά είμαστε κατά βάθος) και ίσως κάπου μπλέκεται το πράγμα!


Αλλά μην απελπίζεσαι, είσαι ένας υπέροχος γονιός που κάνει το καλύτερο που μπορεί για την οικογένεια του. Μην το ξεχνάς! Και αν νομίζεις ότι μπορείς λίγο να ανοίξεις τους ορίζοντες σου, να ακούσεις κάποιες αληθινές ιστορίες γονεϊκότητας, να μπεις στα παπούτσια των άλλων και να μάθεις μέσα από αυτές, τότε σου έχουμε το κατάλληλο βιβλίο.

Το «Έλα να ψηλώσουμε μαζί» είναι το νέο βιβλίο του Μάριου Μάζαρη και έρχεται να σε βοηθήσει να «ψηλώσεις» και εσύ, να βελτιωθείς, να διορθώσεις καταστάσεις, να νιώσεις πιο ανάλαφρη.

Ένα βιβλίο με 104 αληθινές ιστορίες γονεϊκότητας που σίγουρα θα μιλήσουν στην καρδιά σου, θα σε συγκινήσουν, θα σου διδάξουν πράγματα και θα σε κάνουν πιο δυνατή.

Μέσα από αυτές θα μάθεις πώς να αγκαλιάσεις το παιδί σου, πώς να τονώσεις την αυτοπεποίθηση του, πότε να βάλεις όρια, πώς να κάνεις αυτό που θεωρείς εσύ σωστό χωρίς τύψεις και ενοχές, κ.ά.




Πώς μας φάνηκε

Άλλο ένα άκρως ενδιαφέρον βιβλίο που διαβάσαμε μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, καθώς κατάφερε με τον όμορφο και απλό τρόπο γραφής του αλλά και τις ιστορίες του που είναι γεμάτες αγάπη και τρυφερότητα, να κρατήσει το ενδιαφέρον μας αμείωτο.


Ταυτόχρονα, οι περισσότερες ιστορίες μας άγγιξαν, μας θύμισαν δικές μας στιγμές, είτε με τα παιδιά μας είτε στιγμές που έχουμε ζήσει εμείς ως παιδιά με τους γονείς μας. Συγκινηθήκαμε, κλάψαμε, κάτι μάθαμε! Για την ακρίβεια, κρατήσαμε πολλές σημειώσεις: τι κάνουμε ήδη καλά ως προς τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε στα παιδιά μας (και κάπου εκεί μειώθηκαν λίγο οι τύψεις που πάντα όλοι οι γονείς έχουμε, ειδικά εμείς που μεγαλώνουμε μόνοι τα παιδιά μας), τι δεν κάνουμε και τόσο καλά, αλλά και πού μπορούμε να βελτιωθούμε ώστε τα παιδιά να χαμογελάνε περισσότερο και τελικά....και εμείς μαζί τους!


Μας άρεσε που στο τέλος κάθε ιστορίας έχει χώρο να γράψεις 2-3 πραγματάκια που θες να θυμάσαι ή κάτι που θες να βελτιώσεις, σαν μια υπόσχεση προς τον εαυτό σου. Έτσι μπορείς να ανατρέξεις ανά πάσα στιγμή εκεί!

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Μάριος Μάζαρης είναι εκπαιδευτικός και συγγραφέας. Έχει γράψει 2 πολύ επιτυχημένα παιδικά βιβλία και αντίστοιχα 2 βιβλία γονεϊκότητας. https://mikk.ro/D4dt

Έχει γίνει γνωστός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου μοιράζεται την καθημερινότητα του ως δάσκαλος, αλλά και τις ιδέες του με όλο τον κόσμο και φροντίζει με τον γλυκό τρόπου που έχει να μας εμπνέει.

Φυσικά θα σου προτείνουμε να τον ακολουθήσεις στο @schoolmarius, όπου θα βλέπεις υπέροχες δράσεις που κάνει με τους μαθητές του στο σχολείο, προτάσεις βιβλίων και πολλά πολλά ακόμη!

 

Χαρακτηριστικά & λοιπές πληροφορίες

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Συγγραφέας: Μάριος Μάζαρης

Εικονογράφηση: Missy Merida

Σελίδες βιβλίου: 232

Διαστάσεις βιβλίου: 17x22cm

Έκδοση:  Μάιος 2024

 

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και μπορείτε να το βρείτε στο site των εκδόσεων https://mikk.ro/D4dw καθώς και σε πολλά βιβλιοπωλεία.

Comments


bottom of page