Infused water...ιδέες για γευστικό νερό!
top of page

Infused water...ιδέες για γευστικό νερό!

Το νερό είναι το Α και το Ω για την υγεία μας...καθαρίζει τον οργανισμό μας από τοξίνες, ενυδατώνει το δέρμα κ.α. Πρέπει λοιπόν να καταναλώνουμε τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό καθημερινά.


Αλλά τι γίνεται όταν μας φαίνεται "άγευστο";

Η λύση είναι μία....INFUSED WATER...δηλαδή νερό εμπλουτισμένο με φρούτα/μυρωδικά/λαχανικά που θα δώσουν υπέροχη γεύση, χωρίς περιττές θερμίδες και θα σας κάνουν να πιείτε κι ένα ποτηράκι παραπάνω! Μπορούμε λοιπόν να φτιάξουμε δροσερά ροφήματα με βάση το νερό, γεμάτα με τις βιταμίνες λαχανικών και φρούτων, που να μας ενυδατώσουν και να μας αποτοξινώσουν με φυσικό τρόπο!

Σας έχω 5 ιδέες για να γευτείτε το πιο γευστικό νερό!



1. Βάλτε σε μια κανάτα γεμάτη με νερό, 1 Lime ή λεμόνι κομμένο σε φέτες, 1 φακελάκι πράσινο τσάι και λίγα φύλλα μέντας. Αφήνετε την κανάτα για 2 ώρες στο ψυγείο και σερβίρετε με μπόλικα παγάκια. Αυτό το νερό θα σας αρέσει πολύ!




2. Infused water με ένα άκρως καλοκαιρινό φρούτο...Πεπόνι!

Πως; Βάζουμε σε μια κανάτα 2 φέτες πεπόνι κομμένο σε κυβάκια και ένα αγγουράκι επίσης κομμένο! Κλασσικά το αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο και είναι έτοιμο!


3. Σε ποιον δεν αρέσει το καρπούζι; Τόσο καλοκαιρινό...τόσο δροσερό!

Ας το χρησιμοποιήσουμε λοιπόν σήμερα για να φτιάξουμε το πιο αρωματικό νερό.

Τι θα χρειαστούμε; 2 φέτες καρπούζι, κομμένες σε κυβάκια και μια μικρή χούφτα βασιλικό. Τα βάζουμε όλα μαζί σε μια κανάτα με νερό και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Σερβίρουμε με πάγο!


4. Νεράκι με ένα υπέροχο-βαθύ άρωμα ενώ μειώνει τη συγκέντρωση ζάχαρης στο αίμα σας και τη χοληστερόλη και έχει και αδυνατιστικές ιδιότητες!...και όλα αυτά χάρη στην κανέλα!

Θέλουμε ένα αχλάδι κομμένο σε φέτες, 6 στικάκια κανέλας και λίγο τζίντζερ. Τα βάζουμε όλα σε μια κανάτα με νερό και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

5. Κεράσια και λεμόνι στον νερό μας.

Πως; Κόβουμε περίπου 12 κεράσια και αφαιρούμε το κουκούτσι. Κόβουμε ένα λεμόνι σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε όλα μαζί σε μία κανάτα νερό. Τα αφήνουμε τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο και απολαμβάνουμε! Υ.Γ Μην παραλείψεις να φας τα κερασάκια στο τέλος!



bottom of page