Chips Λαχανικών! Δοκιμάστε τα!
top of page

Chips Λαχανικών! Δοκιμάστε τα!

Chips! Σε ποιον δεν αρέσουν τα τσίπς και τα τσιμπολογήματα; Εμάς μας αρέσουν αλλά προτιμάμε την υγιεινή version! Φτιάχνουμε λοιπόν σπιτικά τσιπς λαχανικών...νοστιμότατα και υγιεινά, ιδανικά για τα παιδάκια μας.


Υλικά

Καρότα, παντζάρια, κολοκυθάκια, γλυκοπατάτα, πατάτες, ντομάτες

Αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο, ρίγανη, πάπρικα ή ότι άλλο θέλετε!

Ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Κόβω τα λαχανικά με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι σε πολύ λεπτές φλούδες. Προσπαθώ να είναι όλες στο ίδιο πάχος ώστε να έχουν τον ίδιο χρόνο ψησίματος.


Λαδώνω τις φετούλες των λαχανικών, είτε με πινελάκι είτε με τα χέρια μου και προσθέτω τα μυρωδικά της επιλογής μου (όπως ρίγανη, δεντρολίβανο κ.ά) και αλατοπίπερο.

Τοποθετώ κάθε λαχανικό χωριστά σε ταψί, επάνω σε λαδόκολλα και ψήνω στους 150 βαθμούς μέχρι να γίνουν τραγανά.


Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πάχος του κάθε λαχανικού, την υγρασία του και τον φούρνο σας. Ενδεικτικά, τα καρότα και τα παντζάρια χρειάζονται περίπου 15-20 λεπτά, τα κολοκύθια περίπου 20 λεπτά, οι πατάτες 40 λεπτά και οι ντομάτες σχεδόν μια ώρα.



bottom of page