top of page

Book Review: «Το κλειδί της αποδοχής»


Book Review: «Το κλειδί της αποδοχής» - Μαθαίνοντας να αλλάζουμε τους βαθύτερους φόβους μας σε ελευθερία.

Ένα βιβλίο ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης λίγο διαφορετικό από τα άλλα! Και τι εννοούμε; Περιμένετε και θα σας τα πούμε όλα, γιατί το διαβάσαμε (μέσα σε μια μέρα!!!) και σας έχουμε λεπτομέρειες!


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Ας ξεκινήσουμε όμως με τη συγγραφέα, που δεν είναι άλλη από την Ειρήνη Τσαχουρίδη, την οποία πιθανόν να έχεις ξαναδιαβάσει αφού έχει γράψει 4 ακόμη βιβλία! Διδάκτωρ οργανωσιακής συμπεριφοράς του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ασχολείται ταυτόχρονα με τη συγγραφή και την έρευνα, με την Γιουνγκιανή θεραπεία µέσω τεχνών, την ενσυνειδητότητα, την Αυτογνωσία και το Coaching, θέλοντας να μοιραστεί το όραμα της εσωτερικής ανάπτυξης με ένα όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό.


Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, προέκυψε και η συγγραφή βιβλίων. Τα δύο πρώτα βιβλία της, «Ιστορίες από ένα μαγικό βασίλειο» και «Η μαγεία των Χριστουγέννων (και όχι μόνο) είναι… στα χέρια σου», αποτελούν βιβλία αυτοβελτίωσης για παιδιά.

Έπειτα ακολούθησαν το «Συμβολικές ιστορίες από το ταξίδι μου στο “Εγώ Είμαι”» και το βιβλίο «Από το βύθισμα στην απογείωση» που βοηθούν τους αναγνώστες στο μονοπάτι της εσωτερικής τους ανάπτυξης.

Τώρα «Το Κλειδί της Αποδοχής» είναι ένα νέο βιβλίο εσωτερικής αναζήτησης που πραγματεύεται βαθιά υπαρξιακά ζητήματα του ανθρώπου όπως είναι ο πόνος, ο σκοπός της ζωής, οι σχέσεις µας µε τους άλλους, η ζωή και ο θάνατος. Ένα βιβλίο γεμάτο εικόνες, σύμβολα και αφηγήσεις.


Αν θες να μάθεις περισσότερα για την ίδια, μπορείς να επισκεφτείς τη σελίδα της https://positiveyou.gr


Λίγα λόγια για το βιβλίο και πώς μας φάνηκε

Ένα βιβλίο με 8 αυτοτελείς ιστορίες που πραγματεύονται το ταξίδι του ανθρώπου στο άγνωστο. Μέσα από αυτές θα εντοπίσουμε τον πόνο, τη ροή, τον φόβο του θανάτου, τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους, τα όρια που βάζουμε, τον εγωισμό μας, τη συγχώρεση του εαυτού μας. Θα προβληματιστούμε, θα δούμε πιο καθαρά τι συμβαίνει στη δική μας ζωή και θα σκεφτούμε πως και τι μπορούμε να αλλάξουμε ώστε να βελτιωθούμε ως άνθρωποι.

8 συμβολικές ιστορίες, με κρυμμένο νόημα, που θίγουν βαθιά ζητήματα της ανθρώπινης ύπαρξης, κάνοντας τον αναγνώστη συνοδοιπόρο σε ένα ταξίδι όπου φωτίζονται εσωτερικά σκοτάδια μέσα από το φως της επίγνωσης. Αυτές είναι: -Το ποτάμι της ζωής -Το δώρο του Σκοπού -Ο φάρος που δεν του άναβε κανείς το φως -Η πέτρα της συγχώρεσης -Η αιμορραγία της προσφοράς -Η πεταλούδα της αιωνιότητας -Η περιπλάνηση του Οδυσσέα στα παράθυρα του χρόνου -Το ταξίδι της Αρετής στο άγνωστο


Στο τέλος κάποιων ιστοριών βρίσκουμε ερωτήσεις αναστοχασμού ή σημειώσεις που μας βοηθούν να σκεφτούμε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε, τι θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε στη ζωή μας κτλ.

Το βιβλίο διαβάζεται πολύ ευχάριστα και μας δίνει μια καταπληκτική ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα και θα αποδεχτούμε την ύπαρξή μας, αλλά και να καταλάβουμε καλύτερα τις εσωτερικές μας αντιφάσεις.Χαρακτηριστικά & λοιπές πληροφορίες

Εκδόσεις: iWrite

Συγγραφέας: Ειρήνη Τσαχουρίδη PhD

Σελίδες βιβλίου: 80

Διαστάσεις βιβλίου: 14x21 cm

Έκδοση: Μάιος 2023


Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite και μπορείτε να το βρείτε στο site των εκδόσεων www.iwrite.gr, καθώς και σε πολλά βιβλιοπωλεία.
Kommentare


bottom of page