5 τρόποι να αποφύγεις τα γλυκά!
top of page

5 τρόποι να αποφύγεις τα γλυκά!


Οι περισσότεροι έχουμε αδυναμία στα γλυκά και τα παγωτά...Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια λαχταριστή σοκολατίνα;

Δεν πρέπει όμως να το παρακάνουμε γιατί παχαίνουν και βέβαια κάνουν κακό στην υγεία μας. Δες λοιπόν 5 τρόπους για να αποφύγεις τα γλυκά...


1. Βούρτσισε τα δόντια σου πριν το γεύμα

Η μέντα έχει τη δυνατότητα να μειώνει την όρεξη καθώς και την επιθυμία για γλυκά. Η οδοντόκρεμα με γεύση μέντας έχει κι εκείνη τις ίδιες ιδιότητες. Δοκίμασε λοιπόν να βουρτσίσεις τα δόντια σου 10 λεπτά πριν από το γεύμα και θα δεις άμεσα το επιθυμητό αποτέλεσμα!


2. Μάσησε μια τσίχλα χωρίς ζάχαρη

Σύμφωνα με έρευνες η κατανάλωση τσίχλας, όταν αυξάνεται η επιθυμία μας για γλυκό, μπορεί να δράσει ευεργετικά για την αποφυγή του. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί το μάσημα της τσίχλας διεγείρει τα νεύρα της γνάθου τα οποία συνδέονται με την περιοχή του εγκεφάλου που ευθύνεται για το αίσθημα του κορεσμού.


3. Προτίμησε φυτικές γλυκαντικές ουσίες

Αν δεν μπορείς να καταπολεμήσεις την ανάγκη σου για γλυκό, επέλεξε τουλάχιστον μαι πιο "υγιεινή" επιλογή. Προτίμησε γλυκά που περιέχουν stevia ή φρουκτόζη.


4. Βάλε στη διατροφή σου τα φρούτα

Φρούτα όπως η μπανάνα, τα σύκα, το μήλο και το αχλάδι έχουν γλυκιά γεύση και είναι τα ιδανικά υποκατάστατα για ανθυγιεινά τρόφιμα. αφού περιέχουν φυτικά σάκχαρα. Μειώνουν δηλαδή την επιθυμία για γλυκό, προσφέροντας σου παράλληλα την γλυκιά γεύση που ζητάς!


5. Περιόρισε το άγχος

Το αφήσαμε τελευταίο αλλά ίσως είναι το σημαντικότερο!

Το στρες μας οδηγεί στην κατανάλωση μεγαλύτερη ποσότητας ζάχαρης. Όταν νιώθεις πιεσμένη προσπάθησε να αντισταθείς στον πειρασμό, κάνοντας έναν περίπατο!

Το περπάτημα, εκτός του ότι βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου, βοηθώντας σε να αποβάλεις την άμεση ανάγκη για γλυκό.


bottom of page