top of page

Τούρτα σοκολάτα-φράουλα

Σας έχω μια νέα, γλυκιά και πεντανόστιμη συνταγή από την Σεφ Βάσω Ευσταθίου και το Food & Fun. Τούρτα σοκολάτα-φράουλα...δοκιμάστε την!

Συστατικά για το παντεσπάνι •5 αυγά μέτρια •200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική •2 βανιλίνες •120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του •40 γρ. κακάο •λίγο αλάτι


Συστατικά για την σύνθεση •600 γρ. κρέμα γάλακτος 35% παγωμένη •100 γρ. ζάχαρη άχνη •3 κ.σ μερέντα •φράουλες •κουβερτούρα τριμμένη •50 γρ αμύγδαλο καβουρδισμένο


Για το σιρόπι •200 γρ ζάχαρη •200 γρ νερό •30 γρ κονιάκ


Οδηγίες 1) Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και χτυπάμε 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και τις βανιλίνες.

Περνάμε από το κόσκινο το αλεύρι, το κακάο και το βάζουμε στον κάδο με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ. Βουτυρώνουμε 1 φόρμα 20 εκ.και αδειάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 c.'Όταν το παντεσπάνι μας κρυώσει το κόβουμε σε 3 ίσα μέρη.


2)Στο μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος,την άχνη και χτυπάμε μέχρι να γίνει σφιχτή η σαντιγί μας.Στη συνέχεια μοιράζουμε την σαντιγί, και στη μισή προσθέτουμε την μερέντα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.


3)Σε μια πιατέλα βάζουμε το παντεσπάνι μας,το σιροπιάζουμε, βάζουμε από πάνω την λευκή σαντιγί,ψιλοκομμένες φράουλες ,τριμμένη σοκολάτα και το μισό από το αμύγδαλο. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και στα άλλα 2 παντεσπάνια Τέλος απλώνουμε για επάλειψη την σοκολατένια σαντιγί και διακοσμούμε όπως την φωτογραφία.

Comments


bottom of page