Κορίτσια μου έφτιαξα σπιτική σοκολάτα με λεμόνι και ginseng, χωρίς ζάχαρη, ιδανική για παιδιά μικρά και μεγάλα!!!
Σας είχα δείξει πρόσφατα την ίδια συνταγή με πορτοκάλι, τώρα έκανα κάποιες αλλαγούλες και έτσι την έκανα με λεμόνι γιατί ο συνδυασμός σοκολάτα-λεμόνι μας αρέσει πολύ!
Υλικά
250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
200 γρ. ταχίνι
100 γρ. μέλι
1/2 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ ginseng τριμμένο
1/2 λεμόνι (το χυμό του και το ξύσμα)
1/2 πορτοκάλι (μόνο το χυμό του)
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνετε ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή θερμοκρασία (εναλλακτικά μπορείτε να τη λιώσετε σε μπεν μαρί.)
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το μέλι, το ταχίνι, την κανέλα, το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, το ξύσμα λεμονιού και το ginseng. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές και λείο μείγμα.
Αδειάζετε το μείγμα σε ένα ταψάκι περίπου 20x20cm όπου έχετε στρώσει αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
Στη συνέχεια το ξεφορμάρετε, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και κόβετε σε κομμάτια τη σοκολάτα.
Comments