Σπέτσες...το κοσμοπολίτικο νησί με την απίστευτη ομορφιά
top of page

Σπέτσες...το κοσμοπολίτικο νησί με την απίστευτη ομορφιά

Ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά, με απίστευτη ομορφιά!

Βρίσκεται κοντά στην Αθήνα και για αυτόν το λόγο αποτελεί έναν προορισμό ιδανικό όχι μόνο για διακοπές αλλά και για σύντομες εξορμήσεις.


Τι να δείτε;

Αξίζει να επισκεφτείτε το μουσείο της Μπουμπουλίνας, το οποίο στεγάζετε σε ένα πανέμορφο αρχοντικό. Εκεί εκτίθεται πλήθος προσωπικών της αντικειμένων.

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την οικεία-μουσείο του Χατζηγιάννη-Μέξη (του πρώτου κυβερνήτη του νησιού), ένα από τα πιο ιδιαίτερα σπετσιώτικα αρχοντόσπιτα, όπου φυλάσσονται και τα οστά της ηρωικής καπετάνισσας.


Που να κάνετε τη βόλτα σας;

Το λιμάνι της Ντάπιας είναι σίγουρα το πιο κοσμικό μέρος του νησιού, με δεκάδες καταστήματα για φαγητό, καφέ και διασκέδαση.

Θα σας προτείνουμε να καθίσετε για ένα καφεδάκι στη Ντάπια, αντικρίζοντας την Κόστα, το Πόρτο Χέλι, αλλά και την «αρχόντισσα» Ύδρα, που βρίσκεται κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής από το νησί των Σπετσών.


Κάντε ακόμη την βόλτα σας στην πλατεία του Ρολογιού, θαυμάστε τα αρχοντικά στην παραλία του Αγίου Νικολάου και το θρυλικό ιστορικό ξενοδοχείο «Ποσειδώνιο», κτίσμα των αρχών του περασμένου αιώνα, με την εξαίσια αρχιτεκτονική και τους θαυμάσια διακοσμημένους χώρους.

Μην παραλείψετε να περπατήσετε στα στενά της πόλης των Σπετσών, τα οποία χαρακτηρίζονται από την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παραδοσιακή αρχιτεκτονική, με νεοκλασικά σπίτια, βοτσαλωτές αυλές, πολύχρωμα μυρωδάτα λουλούδια και πανέμορφα μπαλκόνια.


Ραντεβού στην Άρματα Εκατοντάδες επισκέπτες καταφθάνουν στο νησί για τη μεγάλη γιορτή της Αρμάτας που γίνεται κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου, σε ανάμνηση της ναυμαχίας των Σπετσών του 1822. Εκτός από τα εντυπωσιακά βεγγαλικά και τις θρησκευτικές τελετές, θα ζήσετε μια εβδομάδα πλούσια σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.




bottom of page