Σουπιές με σπανάκι
top of page

Σουπιές με σπανάκι

Σουπιές με σπανάκι από την Σεφ Βάσω Ευσταθίου και το Food & Fun.

Μια γευστική συνταγή, ιδανική για την περίοδο της νηστείας!


Υλικά 500 γρ. σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομματάκια 60 γρ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 250 γρ. νερό χυμό από 1 λεμόνι 500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο 6 . φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 3 ντομάτες φρέσκες τριμμένες Αλάτι, πιπέρι


Οδηγίες

1) Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις σουπιές και σοτάρουμε για 5 λεπτά.

2) Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα,ρίχνουμε και τις φρέσκες ντομάτες. Ρίχνουμε το νερό και τον χυμό από το λεμόνι στην κατσαρόλα.

3) Καπακώνουμε και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.

4)Προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τη ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 5 λεπτά ακόμα και το φαγητό μας είναι έτοιμο.


Καλή όρεξη!

bottom of page