Πατάτες γεμιστές και λαχαριστές!
top of page

Πατάτες γεμιστές και λαχαριστές!


Υλικά

6 πατάτες βρασμένες με τη φλούδα

2 φλ. τριμμένο τυρί της επιλογής σας

200 γρ. μανιτάρια

3 φέτες μπέικον

1 φλ. κρέμα γάλακτος

3 κ.σ ελαιόλαδο

Αλάτι, Πιπέρι

Αυγά



Εκτέλεση

1. Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε, με τη φλούδα, σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.


2. Κόβουμε κατά μήκος μια λεπτή φέτα σαν καπάκι, αδειάζουμε την ψίχα της πατάτας και την πολτοποιούμε. Βάζουμε τον πουρέ σε μπολ.


3. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.


4. Ανακατεύουμε τον πουρέ με την κρέμα γάλακτος,προσθέτουμε το μισό τυρί και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνουμε.


5. Γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τις βάζουμε σε ταψάκι. Σπάμε πάνω από κάθε πατάτα ένα αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20΄.


bottom of page