Νέα συνταγή από την Σεφ Βάσω Ευσταθίου και το Food & Fun, για ένα πανεύκολο γλυκό ψυγείου που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους!
Συστατικά •1 πακέτο μπισκότα σαβαγίαρ
Για το σιρόπι θα χρειαστούμε •250 γρ ζάχαρη •230 γρ νέρο
Για την κρέμα θα χρειαστούμε •1,5 λίτρο γάλα •210 γρ κορν φλάουρ •200 γρ ζάχαρη •2 βανιλίνες •100 γρ βούτυρο παγωμένο
Για την γκανάς θα χρειαστούμε •220 γρ. κουβερτούρα 50%-55% κακάο •180 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά •1 κ.γ. μέλι
Οδηγίες 1) Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν. Μόλις λιώσει η ζάχαρη το σιρόπι μας είναι έτοιμο. 2) Παίρνουμε ένα-ένα τα μπισκότα μας, τα βουτάμε ελαφρώς στο σιρόπι και τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι.
3) Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, την ζάχαρη και τις βανιλίνες και ανακατεύουμε.Το βάζουμε στη φωτιά μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα μας. Ανακατεύουμε συνέχεια. Όταν η κρέμα μας είναι έτοιμη την αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε το βούτυρο.
4) Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα μας, την απλώνουμε και την καλύπτουμε με μεμβράνη (την μεμβράνη την ακουμπάμε πάνω στην κρέμα και την πιέζουμε καλά ώστε να μην έχει καθόλου αέρα και πιάσει κρούστα η κρέμα μας). Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο 2 ώρες μέχρι να κρυώσει.
5) Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί καλά. Σε ένα μπολ σπάμε την σοκολάτα μας και βάζουμε και το μέλι, ρίχνουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά .
6) Στρώνουμε την γκανάς μας πάνω από το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο για άλλες 2 ώρες .
Comments