Παιδικό βιβλίο «Ο Καραγκιόζης Ολυμπιονίκης»
top of page

Παιδικό βιβλίο «Ο Καραγκιόζης Ολυμπιονίκης»

Για πείτε….έχετε πάει τα παιδάκια σας σε παράσταση του Καραγκιόζη;

Εμείς πήγαμε μια φορά και είδα τόσα παιδάκια, τόσο ενθουσιασμένα και μάλιστα πολλά ήξεραν όλες τις ατάκες του Καραγκιόζη απ’έξω!


Το Θέατρο Σκιών έχει βαθιές ρίζες στη λαϊκή μας παράδοση που δεν έχει πάψει να συγκινεί ακόμα και σήμερα.

Ο Καραγκιόζης, είναι ένας χαρακτήρας λαϊκός, αληθινός και ασυμβίβαστος. Μιλά έξω από τα δόντια, σατιρίζει και λέει ότι σκέφτεται με έναν τρόπο μοναδικό και ανεπανάληπτο.

Αν το καλοσκεφτείτε, κάθε περιπέτεια του μας υπενθυμίζει ότι το χιούμορ είναι απαραίτητο στοιχείο στη ζωή μας για να διατηρούμε την αισιοδοξία μας και να αντιμετωπίζουμε με περισσότερη δύναμη τις δυσκολίες που τυχαίνουν σε όλους μας.

Αυτό κάνει και το βιβλίο «Ο Καραγκιόζης Ολυμπιονίκης» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άγκυρα.

Η υπόθεση; Ο βεζίρης δίνει διαταγή στον Σελήμ μπέη να διοργανώσει Ολυμπιακούς αγώνες. Τα νέα φτάνουν και στ’ αυτιά του Καραγκιόζη ο οποίος αποφασίζει όχι μόνο να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς αγώνες, αλλά να βγει και πρώτος. Αντί για δάφνινο στεφάνι όμως απαιτεί για έπαθλο ένα κύπελλο γεμάτο φασολάδα.

Πώς άραγε θα καταφέρει να κερδίσει αυτό το πρωτότυπο έπαθλο, ξεπερνώντας όλους τους άλλους αθλητές, και σε τι περιπέτειες θα βάλει τους γύρω του;


Ένα βιβλίο σε μορφή κόμικς που θα σας κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον!

Στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε δραστηριότητες (σελίδες να χρωματίσει το ζουζουνάκι σας, να ενώσει τελίτσες κ.ά) καθώς και 2 φιγούρες για να κάνετε το δικό σας Θέατρο Σκιών στο σπίτι!

Στην ίδια σειρά θα βρείτε και τα βιβλία «Ο Καραγκιόζης κατάσκοπος», «Ο Καραγκιόζης οδοντογιατρός» και «Ο Καραγκιόζης στη ζούγκλα». Δείτε τα όλα στο www.e-agyra.gr

bottom of page