Παιδικό βιβλίο "Η Ρουφήχτρα"
top of page

Παιδικό βιβλίο "Η Ρουφήχτρα"

Πριν λίγες ημέρες πήραμε το παιδικό βιβλίο «Η Ρουφήχτρα», της Ιωάννας Ζαχαρού, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.


Είναι ένα εκπαιδευτικό βιβλίο που μέσα από την ιστορία του Οδυσσέα μαθαίνει στα παιδιά μας να μην είναι ακατάστατα. Πρόκειται για ένα βιβλίο που ουσιαστικά υπενθυμίζει στα μικρά μας ζουζουνάκια να μαζεύουν και να τακτοποιούν το δωμάτιο τους και να είναι υπεύθυνα για τα πράγματα τους…αλλιώς θα τα ψάχνουν όπως ο μικρός Οδυσσέας, ο ήρωας του βιβλίου.


Ο Οδυσσέας πιστεύει ότι κάπου στο σύμπαν υπάρχει μια πελώρια ρουφήχτρα που ρουφάει και εξαφανίζει διάφορα αντικείμενα, ενώ άλλες φορές τα εμφανίζει. Έτσι, μαζί με τον φίλο του τον Νικόλα, θα προσπαθήσουν να λύσουν το μυστήριο!

Μέχρι που θα ανακαλύψει ότι αυτή η ρουφήχτρα τον αφήνει ήσυχο όταν τακτοποιεί τα πράγματα του και δεν τα πετάει από εδώ και από εκεί!

Αν και προτείνεται για ηλικίες 7-8 ετών, παρόλα αυτά πρέπει να σας πω ότι αρέσει και στα μικρότερα παιδάκια όπως τα δικά μου καθώς έχει ωραία γραφή και εικονογράφηση…και σίγουρα κάτι τους μένει από θέμα νοικοκυροσύνης, υπευθυνότητας και τάξης!


Οι μικρές μου όταν πρωτοδιαβάσαμε το βιβλίο αυτό, μου είπαν «μα καλά, γιατί ο Οδυσσέας δεν μαζεύει το δωμάτιο του;…Γι’αυτό όλο κάτι ψάχνει»…και το Σάββατο το πρωί που –ως συνήθως- είναι αφιερωμένο στην καθαριότητα, η μεγάλη μου είπε «Μαμά, εγώ θα μαζέψω και αυτά τα παιχνίδια (δείχνοντας μου κάτι μικρά τουβλάκια) για να μην τα χάσω σαν τον Οδυσσέα»…χαχα!


Σας προτείνω λοιπόν να το διαβάσετε! Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία ή Online στα παρακάτω Links:

bottom of page