Παιδικά βιβλία μυθολογίας από τις Εκδόσεις Άγκυρα
top of page

Παιδικά βιβλία μυθολογίας από τις Εκδόσεις Άγκυρα


Οι εκδόσεις Άγκυρα παρουσιάζουν μια νέα σειρά βιβλίων «Παίζω, Διαβάζω και Μαθαίνω», ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά ηλικίας 4 ετών και πάνω.


Η σειρά περιλαμβάνει 3 βιβλία που έχουν ως στόχο να βάλουν τα πιτσιρίκια μας στον κόσμο της μυθολογίας:

- Οι θεοί των αρχαίων Ελλήνων

- Οι άθλοι του Ηρακλή

- Μεγάλοι ήρωες


Μέσα από αυτά, τα μικρά παιδιά έχουν την ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία με τους αρχαίους θεούς, τους άθλους του Ηρακλή και άλλους τους μεγάλους ήρωες όπως τον Προμηθέα, τον Οδυσσέα, τον Αχιλλέα κ.ά Με ωραία, ευκολο-διάβαστη γραφή και όμορφες εικόνες, η αφήγηση είναι πολύ ευχάριστη και ξεκούραστη.


Διαβάσαμε δύο από αυτά και σας έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το καθένα ξεχωριστά!

Οι θεοί των αρχαίων Ελλήνων

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι οι 12 μεγάλοι θεοί ζούσαν στο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, τον Όλυμπο. Πίστευαν ακόμα ότι είχαν ανθρώπινη μορφή, αρετές και ελαττώματα, όπως οι άνθρωποι, αλλά και μεγάλες δυνάμεις. Μέσα από αυτό το βιβλίο τα παιδιά θα μάθουν ποιοι ήταν οι 12 θεοί του Ολύμπου καθώς και τον ρόλο του καθενός!


Οι άθλοι του Ηρακλή

Ο Ηρακλής υπήρξε ο μεγαλύτερος ήρωας της ελληνικής μυθολογίας. Όλοι τον θαύμαζαν και τον αγαπούσαν γιατί κατάφερε να γλιτώσει τους ανθρώπους από ένα σωρό συμφορές. Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται οι 12 άθλοι του Ηρακλή ώστε το παιδί να πάρει μια μικρή γεύση!


Μεγάλοι ήρωες

Ένα βιβλίο για τον Προμηθέα, τον Θησέα, τον Ηρακλή, τον Ιάσονα, τον Περσέα, τον Οδυσσεά και τον Αχιλλέα. Επτά από τους σπουδαιότερους και πιο γνωστούς ήρωες της αρχαίας Ελλάδας παρουσιάζονται στα παιδιά, με τα κατορθώματα τους.

Τα παραπάνω βιβλία περιέχουν αυτοκόλλητα, γεγονός που κάνει ακόμη πιο ευχάριστη την ανάγνωση τους. Ακόμη, πολλές από τις εικόνες δεν είναι χρωματισμένες οπότε το παιδί θα απασχοληθεί να τις χρωματίσει με τα χρώματα που θα επιλέξει και να δημιουργήσει ένα όμορφο αποτέλεσμα!

Έτσι το παιδί μαθαίνει περισσότερα για την μυθολογία, ενώ ταυτόχρονα παίζει και διασκεδάζει.

Χαρακτηριστικά & λοιπές πληροφορίες

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά βιβλία δραστηριοτήτων

Εκδόσεις: Άγκυρα

Σειρά: Παίζω, Διαβάζω και Μαθαίνω

Θεματική κατηγορία: Αρχαία Ελλάδα

Συγγραφέας: Μακρή Δ. Αναστασία

Σελίδες βιβλίου: 16

Διαστάσεις: 21x29cm

Eξώφυλλο: Μαλακό

1η έκδοση: Φεβρουάριος 2019

Περιλαμβάνουν: Αυτοκόλλητα


Σας προτείνω λοιπόν να τα διαβάσετε! Θα τα βρείτε στο www.e-agyra.gr αλλά και σε όλα τα βιβλιοπωλεία!

Τα συγκεκριμένα βιβλία κυκλοφορούν επίσης στα Αγγλικά, στα Γαλλικά και στα Γερμανικά, οπότε νομίζω ότι αποτελούν ιδανική επιλογή για δίγλωσσα παιδάκια.

bottom of page