Παίζουμε με πλαστελίνη;


Η πλαστελίνη είναι από τα αγαπημένα παιχνίδια των μικρών παιδιών. Τους αρέσει να πλάθουν "κουλουράκια με τα δυο χεράκια...", να φτιάχνουν μπαλίτσες, ανθρωπάκια κ.α.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό καθώς βοηθάει στην ανάπτυξη πολλών δεξιοτήτων όπως:

  • Λεπτή κινητικότητα: Σχετίζεται με το πόσο ικανό είναι το παιδί να χρησιμοποιεί τα δάχτυλα του και να χειρίζεται με επιδεξιότητα και ακρίβεια διάφορα αντικείμενα..

  • Ενδυνάμωση των μυών των δακτύλων και του καρπού

  • Οπτικοκινητικό συντονισμό: Η ικανότητα να ελέγχουμε την κίνηση του χεριού μας με τα μάτια μας.

  • Δημιουργικότητα: Η ικανότητα παραγωγής ενός έργου ή μια ιδέας με βάση τη φαντασία.

  • Επιδεξιότητα: Η γνώση και η ικανότητα εκτέλεσης μιας κίνησης συντονισμένα.

  • Φαντασία: Θεμελιώδης λειτουργία, μέσω της οποίας οι άνθρωποι αναζητούν νόημα στον κόσμο. Κατέχει ρόλο κλειδί στη μαθησιακή διαδικασία.


Καλό είναι όμως να προσέχουμε τις πλαστελίνες που επιλέγουμε, καθώς οι περισσότερες περιέχουν τοξικές ή άλλες βλαβερές ουσίες. Εμείς φέτος ανακαλύψαμε τις πλαστελίνες της Record. Πρόκειται για προϊόντα 100% χειροποίητα, 100% μη τοξικά και 100% χωρίς γλουτένη, φιλικά προς τα παιδιά.

Διαλέξαμε το κλασσικό κίτρινο κουτάκι, ένα από τα πιο γνωστά προϊόντα της εταιρίας, που περιέχει 13 πλαστελίνες σε διαφορετικά χρώματα. Ακόμη, το κουτί ECO με 13 χειροποίητες φυσικές πλαστελίνες χωρίς γλουτένη, θείο ή τοξικές ουσίες, που παραμένουν εύπλαστες ακόμη και αν περάσει καιρός!

Αφού λοιπόν προμηθευτήκαμε όλα τα απαραίτητα, ξεκινήσαμε με τις μικρές μου τις δημιουργίες μας! Φτιάξαμε τρόφιμα και κάναμε ότι μαγειρεύουμε, φτιάξαμε ζωάκια και παίξαμε ότι είμαστε σε μια φάρμα… Γενικά, περάσαμε όμορφα, αναπτύξαμε την φαντασία μας και γελάσαμε με τις δημιουργίες μας…που δεν μας έβγαιναν πάντα όπως θέλαμε!


Πέρα όμως από τις πλαστελίνες, η Record έχει και άλλα ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα. Ένα από αυτά είναι το ART Box που περιέχει 2 έργα τέχνης, 3 ξύλινα εργαλεία, 1 πινέλο, 5 cl φυσικού ελαίου, 5 cl σταθεροποιητή και 9 χειροποίητες πλαστελίνες. Το πήραμε αλλά δεν το έχουμε ακόμη χρησιμοποιήσει. Θεωρώ ότι είναι για μεγαλύτερα παιδάκια ή ακόμη και για ενήλικες, οπότε το κρατάω για αργότερα.

Για το τέλος σας έχω τις πιο ωραίες ιδέες για κατασκευές με πλαστελίνη και πως μπορείτε να τις κάνετε και εσείς βήμα-βήμα!

Τις πλαστελίνες της Record θα τις βρείτε στο recordplasticine.gr

Η εταιρεία Record, εδώ και 68 χρόνια, κατασκευάζει υψηλής ποιότητας χειροποίητη πλαστελίνη καθώς και μία μεγάλη ακόμη γκάμα προϊόντων δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά, αλλά και για ενήλικες και επαγγελματίες.

Τα προϊόντα της εταιρείας καλύπτονται με τις πιστοποιήσεις : EN-71-2-3, ISO 9000, ISO 14000, CE και συνοδεύονται από test reports. Καλύπτει ακόμα και τις αυστηρότατες Αμερικανικές προδιαγραφές Prop65 της California ως προς την ποιότητα των πρώτων υλών. (100% non toxic, gluten free, sulfur free…)


Καλή διασκέδαση! Καλές δημιουργίες!

Θέλετε να επικοινωνήσουμε;

Είστε εταιρία και θέλετε να οργανώσουμε διαγωνισμό

με τα προϊόντα σας; Θα χαρούμε να μιλήσουμε!