Ουπς! Γκαρσόν λεκιάστηκα!
top of page

Ουπς! Γκαρσόν λεκιάστηκα!


Ουπς! Γκαρσόν λεκιάστηκα!

Δες πως θα αντιμετωπίσεις τους λεκέδες από λάδι με 4 φυσικούς τρόπους...


Το πρώτο βήμα είναι η απορρόφηση της λιπαρής ουσίας του λαδιού ώστε να γίνει πιο εύκολη η απομάκρυνσή του. Μετά σειρά έχει το πλύσιμο του ρούχου. Επέλεξε έναν από τους παρακάτω φυσικούς τρόπους και ξεκίνα!


Υγρό απορρυπαντικό πιάτων

Αν ο λεκές δεν έχει πολύ ώρα που έγινε, έχει αφήσει μικρό σημάδι και το ρούχο δεν είναι ευαίσθητο, τότε τα πράγματα είναι εύκολα. Αρκεί λίγο υγρό σαπούνι για να διώξεις τον λεκέ.

Το υγρό πιάτων περιέχει ουσίες που είναι κατάλληλες στο να διασπάνε τα λίπη. Απλά βάλε επάνω στον λεκέ λίγο απορρυπαντικό πιάτων και άφησέ το να δράσει πριν το πλύνεις στο πλυντήριο.

Αντί υγρό πιάτων μπορείς να χρησιμοποιήσεις πράσινο οικολογικό σαπούνι. Βεβαιώσου όμως πρώτα ότι το χρώμα του δεν θα αφήσει ίχνος πάνω στο ύφασμα.


Πούδρα μωρού

Το ταλκ θα σε σώσει! Βάλε αρκετή ποσότητα πούδρας επάνω στον λεκέ και άσ’την να απορροφήσει την υγρασία. Μετά τίναξε το ύφασμα και πλύνε τοπικά το ρούχο με υγρό πιάτων πριν το βάλεις στο πλυντήριο.


Μαγειρική σόδα

Το απόλυτο φυσικό καθαριστικό!

Άπλωσε μαγειρική σόδα επάνω στον λεκέ και άφησέ την λίγη ώρα ώστε να απορροφήσει το λάδι.

Τρίψε με μία οδοντόβουρτσα για να διώξεις τα υπολείμματα και ξέπλυνε την λεκιασμένη περιοχή με καυτό νερό. Έπειτα δημιούργησε ένα μείγμα με ζεστό νερό και υγρό απορρυπαντικό πιάτων μέσα σε μία λεκάνη και μούλιασε το ρούχο. Μπορείς να το αφήσεις και όλο το βράδυ πριν το πλύνεις κανονικά στο πλυντήριο.


Οξυζενέ

Προσοχή! Μόνο για τα λευκά υφάσματα!

Ψέκασε με οξυζενέ το ύφασμα ώστε να είναι μουσκέψει αρκετά και βάλε λίγες σταγόνες υγρού πιάτων.

Έπειτα δημιούργησε μία στρώση με σόδα και φρόντισε η πάστα να μην είναι ούτε πολύ υγρή ούτε πολύ στέρεη. Προσάρμοσε δηλαδή τις ποσότητες του υγρού πιάτων και της σόδας, τρίψε και άφησέ το να δράσει για 30-40’, πριν το βάλεις στο πλυντήριο.


Καλή επιτυχία!


bottom of page