top of page

«Μαχήτριες του Περιβάλλοντος – 25 Ιστορίες για γυναίκες που προστατεύουν τη Γη»


Γνωρίζετε πόσο μας αρέσουν οι ιστορίες γυναικών που προσφέρουν στην κοινωνία, στους συνανθρώπους τους και που γενικότερα βάζουν ένα λιθαράκι στο να βελτιωθεί ο κόσμος μας! Γυναίκες δυναμικές, με στόχους, που δεν τα παρατούν παρά τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσουν.


Και αφού διαβάσαμε το βιβλίο ««Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες: 100 μετανάστριες που άλλαξαν τον κόσμο» , για το οποίο μάλιστα σας είχαμε ετοιμάσει και review με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, τις εντυπώσεις μας αλλά και κάποιες από τις γυναίκες που ξεχωρίσαμε, ήρθε η ώρα να διαβάσουμε το νέο βιβλίο, με τίτλο «Μαχήτριες του Περιβάλλοντος – 25 Ιστορίες για γυναίκες που προστατεύουν τη Γη».

Λίγα λόγια για το βιβλίο και πώς μας φάνηκε

Το βιβλίο ξεκινά με τον πρόλογο της ακτιβίστριας και φωτογράφου Κριστίνα Μιτερμάιερ, η οποία μας παρουσιάζει τη ζωή και το έργο της και φροντίζει να μας βάλει για τα καλά στο κλίμα του για τι θα ακολουθήσει!


25 Ιστορίες από αληθινές, καταπληκτικές γυναίκες που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς. Διαβάσαμε για πολιτικό, εφευρέτρια, αγρότισσα, επιχειρηματία, συγγραφέα, δημοσιογράφο κ.ά.… όλες τους έχουν έναν κοινό στόχο, την προστασία του περιβάλλοντος. Όλες μάχονται για αυτόν και όλες έχουν βάλει το λιθαράκι τους για να βρουν τα παιδιά μας ένα καλύτερο τόπο να ζουν.


Στόχος του βιβλίου είναι φυσικά να συμβάλλει στη δημιουργία μιας γεμάτης αυτοπεποίθησης και ενσυναίσθησης γενιάς κοριτσιών…και νομίζω ότι τα καταφέρνει πολύ καλά!

Διαβάσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον και τις 25 ιστορίες των γυναικών αυτών και ξεχωρίσαμε πολλές από αυτές. Ανάμεσα τους η ιστορία της Έλα και της Κέιτλιν Μακγιουάν, 7 και 9 ετών παρακαλώ (!!!) που οργάνωσαν ολόκληρη εκστρατεία κατά της χρήσης πλαστικών παιχνιδιών στα παιδικά γεύματα των εταιριών fast food και πέτυχαν έτσι να γλιτώσουν περίπου 3.500 τόνους πλαστικό ετησίως! Πλαστικό που θα κατέληγε που αλλού;…σε χωματερές και στη θάλασσα, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή ψαριών, θηλαστικών και όχι μόνο!


25 ιστορίες που μόνο έμπνευση μπορούν να αποτελέσουν για μικρούς και μεγάλους. Ένας τρόπος να παρακινηθούμε να φροντίσουμε και εμείς το περιβάλλον. Ένας τρόπος να ευαισθητοποιηθούμε.


Στις σελίδες του θα βρείτε συναρπαστικά κείμενα τα οποία συνοδεύονται από έγχρωμα ολοσέλιδα πορτρέτα των γυναικών, που ζωγράφισαν εικονογράφοι από όλο τον κόσμο.

Στο τέλος του υπάρχουν δυο σελίδες όπου μπορεί το παιδί να γράψει τη δική του ιστορία και να σχεδιάσει το πορτρέτο του. Μια πολύ ωραία ιδεά! Ενθαρρύνετε το να το κάνει…θα το θεωρήσει ως μια δέσμευση να συνεχίσει να κάνει μικρές, απλές κινήσεις με τις οποίες θα προστατεύει και εκείνο το περιβάλλον. Θα βρείτε επίσης ιδέες για δραστηριότητες για να παρατηρήσει, να μάθει, να γιορτάσει και να υποστηρίξει τη φύση και την άγρια ζωή.Χαρακτηριστικά & λοιπές πληροφορίες

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Μετάφραση: Πάλλη Έρρικα

Σελίδες βιβλίου: 72

Διαστάσεις βιβλίου: 16x22 cm

Έκδοση: Οκτώβριος 2023


Προτείνεται για παιδιά ηλικίας 5+.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και μπορείτε να το βρείτε στο site των εκδόσεων www.psichogios.gr, καθώς και σε πολλά βιβλιοπωλεία.


Στην ίδια σειρά βιβλίων θα βρείτε και τα:

-Επαναστάτριες Πρωταθλήτριες: 25 Ιστορίες για ασταμάτητες αθλήτριες

-Επαναστάτριες Ηγέτιδες: 25 Ιστορίες για δυνατές γυναίκες

-Οδηγός εφηβείας για επαναστάτριες: Ανακάλυψε το σώμα που αλλάζει (Αυτό θα είναι το επόμενο βιβλίο που θα διαβάσουμε! Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον)Και θα κλείσουμε με ένα απόσπασμα από τον πρόλογο του βιβλίου, κάποια από τα λόγια της Κριστίνα Μιτερμάιερ: «Είτε είσαι 9 είτε 90, είτε ζεις κοντά στη θάλασσα είτε δεν έχεις βρεθεί ποτέ δίπλα της, να ξέρεις ότι μπορείς να κάνεις τη διαφορά. Μην χάνεις τις ελπίδες σου. Παρόλο που μπορεί μια πράξη να σου φαίνεται αρχικά μικρή, να θυμάσαι ότι οι μικρές πράξεις μπορούν να συμβάλλουν σε μια ουσιαστική αλλαγή».


Να ένα όμορφο μήνυμα για τα παιδιά μας, αλλά και για εμάς τους ίδιους…μικρές καθημερινές πράξεις αρκούν για έναν καλύτερο κόσμο. Ας υιοθετήσουμε καλές συνήθειες και έτσι θα προστατεύσουμε το περιβάλλον μας.


Α! και μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε τις σελίδες της Rebel Girlsπου βοηθάει τα κορίτσια μας να εξερευνούν ένα υπέροχο κόσμο γυναικών και να αντλούν έμπνευση από αυτές.

Facebook: Rebel Girls

Instagram: @rebelgirls

Comments


bottom of page