Λωτός...η σούπερ τροφή!

Ο λωτός είναι ένα φρούτο το οποίο προέρχεται από την Ιαπωνία. Το όνομά του σημαίνει «τροφή των θεών». Μοιάζει με μεγάλη πορτοκαλί ντομάτα και όταν είναι ώριμος έχει μια γλυκιά μελωμένη γεύση.


Ο λωτός έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες και λίγες θερμίδες. Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες (Α και C), φυτικές ίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που τον καθιστούν μια από τις καλύτερες επιλογές που πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας.


Παρακάτω θα δείτε τα οφέλη που έχει στην υγεία μας: Διουρητικές ιδιότητες, μείωση της δυσκοιλιότητας, ενίσχυση του ανοσοποιητικού κ.ά


Λωτός θρεπτικά συστατικά

Ο λωτός είναι πλούσιος σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, φυτικές ίνες, κάλιο. Παρέχει ελάχιστες θερμίδες, περίπου 70 θερμίδες ανά 100 gr

Ο λωτός είναι υψηλός σε υδατάνθρακες, ενώ περιέχει αμελητέα ποσότητα σε λίπη και σε πρωτεΐνες. Ένας μέτριος λωτός των 168 gr για παράδειγμα, περιέχει:

134 gr Νερό

118 Kcal Ενέργεια

0.97 gr Πρωτεΐνες

0.32 gr Λιπαρά

31.2 gr Υδατάνθρακες

6 gr Φυτικές Ίνες

13 mg Ασβέστιο

0.25 mg Σίδηρο

15 mg Μαγνήσιο

29 mg Φώσφορο

270 mg Κάλιο

2 mg Νάτριο

0.18 mg Ψευδάργυρο

0.19 mg Χαλκό

12.6 mg Βιταμίνη C

0.05 mg Θειαμίνη

0.03 mg Ριβοφλαβίνη

0.16 mg Νιασίνη

0.16 mg Βιταμίνη B-6

2733 IU Βιταμίνη A...και κάποια μυστικά...

  • Επιλέξτε λωτούς που είναι μαλακοί και ώριμοι ώστε να έχουν γλυκιά-μελωμένη σάρκα και ωραία γεύση. Αν ο λωτός είναι άγουρος δεν τρώγεται γιατί στη γεύση είναι πολύ στυφός.

  • Οι γινωμένοι λωτοί διατηρούνται για 2-3 ημέρες στο ψυγείο.

  • Αν αγοράσετε άγουρους λωτούς, για να τους βοηθήσετε να ωριμάσουν, βάλτε τους σε χάρτινη σακούλα μαζί με μία μπανάνα ή ένα μήλο. Μια άλλη λύση είναι να τους βάλετε στην κατάψυξη για μια ημέρα (ή έως ότου θελήσετε να τους καταναλώσετε).

  • Μπορείτε να τους φάτε ως φρούτο ή να τους χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε μους ή άλλο γλυκό. Δοκιμάστε ακόμη να φτιάξετε σως για χοιρινό κρέας, θα σας ενθουσιάσει!


Θέλετε και συνταγές με λωτούς; Ρίξτε μια ματιά!


amazingwomen

@outlook.com.gr

Θέλετε να επικοινωνήσουμε;

Είστε εταιρία και θέλετε να οργανώσουμε διαγωνισμό

με τα προϊόντα σας; Θα χαρούμε να μιλήσουμε!