Λάδι κάνναβης στα καλλυντικά;;; Γίνεται και μάλιστα με εξαιρετικά αποτελέσματα!
top of page

Λάδι κάνναβης στα καλλυντικά;;; Γίνεται και μάλιστα με εξαιρετικά αποτελέσματα!

Ψάχνομαι….ψάχνομαι πολύ όσον αφορά τα καλλυντικά. Δεν μου αρέσουν τα τυποποιημένα και θέλω τα προϊόντα που επιλέγω να έχουν κάτι…κάτι φυσικό, κάτι διαφορετικό, κάτι παραπάνω…Κάτι τέλος πάντων!

Έχουμε ακούσει κατά καιρούς προϊόντα ομορφιάς με έκκριμα σαλιγκαριού, με πεπτίδιο φιδιού κτλ. (όλα αυτά τα έχω δοκιμάσει και είναι όντως καλά!). Καλλυντικά όμως με λάδι κάνναβης έχετε ακούσει; Η India Cosmetics Greece το έκανε και η αλήθεια είναι ότι με έχει εκπλήξει για πολλούς λόγους. Τα προϊόντα της λοιπόν δεν περιέχουν μόνο τα κλασσικά συστατικά (όπως υαλουρονικό, βιταμίνες κ.ά) αλλά σου προσφέρουν αυτό το κάτι που λέγαμε!...κάτι παραπάνω…το λάδι κάνναβης.

Στην India Cosmetics θα βρείτε καλλυντικά προσώπου, σώματος και μαλλιών. Είναι όλα 100% φυσικά και έχουν ως βάση το κανναβέλαιο, από συγκεκριμένη ποικιλία κάνναβης (Cannabis sativa L.). Επίσης είναι όλα πιστοποιημένα με HACCP. Να αναφέρω ακόμη ότι πρόκειται για Πολωνικά καλλυντικά και να σημειώσω οτι η Πολωνία είναι για εμένα μια από τις top χώρες παραγωγής καλλυντικών, με προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας σε προσεγμένες τιμές.


Τι προσφέρει όμως το λάδι κάνναβης; Έχουμε ακούσει τόσα! Τα προηγούμενα χρόνια στη χώρα μας ήταν κάτι παρεξηγημένο, ενώ στον υπόλοιπο κόσμο το λάδι κάνναβης ήταν ήδη αποδεκτό και γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, τα αντιγηραντικά και τα αντιοξειδωτικά οφέλη που έχει στις επιδερμίδα μας. Τα τελευταία χρόνια αρχίζει να αποκτά άλλη βαρύτητα και στην Ελλάδα και πλέον η κάνναβη χρησιμοποιείται στη νέα γενιά φυσικών καλλυντικών λόγω της θαυμάσιας ιδιότητας του να αναζωογονεί το δέρμα και να βοηθά στην καταπολέμηση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών.


Καλλυντικά με λάδι κάνναβης

Εδώ και αρκετό καιρό χρησιμοποιώ 3 προϊόντα της India Cosmetics (κοντεύω να τα τελειώσω βέβαια τώρα!) για τα οποία σας γράφω παρακάτω τις εντυπώσεις μου:


- Την 24ωρη κρέμα προσώπου: Έχει απαλή υφή και από την κιόλας πρώτη εφαρμογή σου χαρίζει μια αίσθηση φρεσκάδας. Απορροφάται γρήγορα και δεν αφήνει λιπαρότητα. Με τη χρήση της το δέρμα γίνεται πιο λείο, ενώ χάρη στο κανναβέλαιο και τις βιταμίνες που περιέχει, παραμένει προστατευμένο από φθορές, γήρανση και ρυτίδες. Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος. Ιδανική για ώριμες επιδερμίδες και όχι μόνο!

Έχει αποδειχτεί ότι το λάδι κάνναβης συμβάλλει στη μείωση των ερεθισμών και την καταπολέμηση της ακμής αφού έχει αντισηπτικές, αντιβιοτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Οπότε η συγκεκριμένη κρέμα είναι κατάλληλη και για προβληματικές επιδερμίδες. Εγώ που έχω λιπαρή επιδερμίδα (ζώνη Τ) έχω δει μεγάλη βελτίωση ως προς την όψη του δέρματος. Χρησιμοποιήστε σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ. Έρχεται σε ωραία συσκευασία και γυάλινο βαζάκι των 50ml.


- Το Serum με λάδι κάνναβης βοηθά στη σωστή λειτουργία του δέρματος και στην αναδόμηση του. Πέρα φυσικά από την βαθιά ενυδάτωση που προσφέρει (ιδανικό για ξηρές επιδερμίδες), το αναζωογονεί και μειώνει δραστικά και άμεσα τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές έκφρασης. Είναι πλούσιο και σε άλλα σημαντικά όπως aloe vera, D-panthenol και βιταμίνη Ε. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά και σε ξηρά/ταλαιπωρημένα χέρια για άμεση και βαθιά ενυδάτωση και προστασία από το κρύο.... Ότι πρέπει δηλαδή για τους χειμερινούς μήνες!

Έχοντας λοιπόν διαβάσει όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που προσφέρει το κανναβέλαιο στην επιδερμίδα, δοκίμασα τον ορό και όταν έκαψα λίγο το χέρι μου (κλασσική αξία! Πάντα καίγομαι στον φούρνο ή στο σίδερο!). Οφείλω να πω ότι ένιωσα άμεση ανακούφιση ενώ μετά από 2-3 ημέρες χρήσης, το δέρμα δεν με «τραβούσε» πια και το σημάδι άρχισε να μειώνεται! Συσκευασία: Σωληνάριο των 50ml


- Το Lip balm. Έχω δοκιμάσει τόσα Lip balms (σπάνια χρησιμοποιώ κραγιόν) αλλά έχω ξεχωρίσει το πολύ 3-4, είτε για το άρωμα τους, είτε για την υφή τους και την αποτελεσματικότητα τους. Το συγκεκριμένο lip balm είναι ένα από αυτά και το ξεχώρισα γιατί ενυδατώνει άψογα τα χείλη (θα καταλάβετε αμέσως τη διαφορά αν έχετε ήδη σκασμένα χείλη- ενώ με άλλα προϊόντα χρειάζονται πολλές εφαρμογές για να δεις βελτίωση). Ταυτόχρονα τα προστατεύει από τις φθορές, την ξηρότητα και το κρύο. Πέρα από λάδι κάνναβης, περιέχει ακόμη cotton oil, αμυγδαλέλαιο και βιταμίνη Ε. Χρησιμοποιήστε το όσο συχνά θέλετε μέσα στην ημέρα. Αφήνει τα χείλη απαλά, ζουμερά και λαμπερά. Έτοιμα για φίλημα!


Λέμε λοιπόν «ναι» στα προϊόντα περιποίησης από κάνναβη της India Cosmetics. Στο site www.indiacosmetics.gr μπορείτε να βρείτε τα παραπάνω καλλυντικά που χρησιμοποιώ αλλά και όλα τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης προσώπου, σώματος και μαλλιών με βάση το ευεργετικό έλαιο κάνναβης.

bottom of page