Επιλέγοντας Domain Name. Μερικές χρήσιμες συμβουλές!
top of page

Επιλέγοντας Domain Name. Μερικές χρήσιμες συμβουλές!


Το domain name, το όνομα δηλαδή που θα έχει ο ιστότοπος σας, είναι το πιο βασικό και κρίσιμο στοιχείο κάθε επιχειρηματική προσπάθειας στον κόσμο του Internet.

Η επιλογή του κατάλληλου domain name δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Πρέπει να επιλέξετε κάτι που θα ηχεί όμορφα, θα προφέρεται εύκολα, θα προσδιορίζει το είδος της επιχείρησης σας και θα είναι εύκολο για το κοινό να το θυμάται.

Σκεφτείτε λίγο…ποια domains θυμάστε εσείς; Ποια σας έρχονται αυτή τη στιγμή στο μυαλό;….Ναι! Όσα σκεφτήκατε σίγουρα περιέχουν λέξεις απλές, κοινές, εύκολες. Λέξεις δημοφιλείς που τις θυμόμαστε όλοι.


Σας έχουμε λοιπόν 7 συμβουλές που θα σας διευκολύνουν να επιλέξετε το κατάλληλο domain για να ξεκινήσετε σωστά την online επιχειρηματική σας δραστηριότητα.


  • Αρχικά, ανάλογα με το εάν δραστηριοποιείστε αποκλειστικά στην ελληνική αγορά ή εάν έχετε και εξαγωγικό χαρακτήρα, θα πρέπει να επιλέξετε την κατάληξη του domain name σας. Δηλαδή, θα είναι .gr ή .com, .eu;

  • Τώρα ήρθε η ώρα να βρείτε το κατάλληλο domain name! Σκεφτείτε λοιπόν πέντε λέξεις που περιγράφουν καλύτερα τη δουλειά σας, το προϊόν η την υπηρεσία σας. Βασιστείτε σε αυτές τις λέξεις.

  • Να έχετε στο μυαλό σας ότι το όνομα που θα επιλέξετε πρέπει να είναι εύκολο στην πληκτρολόγηση και όσο γίνεται πιο μικρό.

  • Φυσικά, όπως είπαμε, θα πρέπει να περιέχει απλές, γνωστές και κατανοητές λέξεις που είναι εύκολο-μνημόνευτες.

  • Μόλις αποφασίσετε ποιο θα είναι το domain σας με κατάληξη .gr, κάντε μια μικρή έρευνα για sites με το ίδιο όνομα αλλά με τις υπόλοιπες καταλήξεις για να δείτε ποια σας «περιτριγυρίζουν».

  • Μην περιοριστείτε στην αγορά του domain που αποφασίσατε. Αγοράστε το ίδιο και με άλλες καταλήξεις (αν είναι φυσικά διαθέσιμες), αλλά και παραλλαγές του ονόματος. Πχ. e-kerdos.gr, ekerdos.gr, e-kerdos.com, ekerdos.com κτλ.

  • Δεν χρειάζονται περίπλοκα πράγματα! Αποφύγετε αριθμούς και ειδικά σύμβολα που καθιστούν δύσκολη την απομνημόνευση του domain σας από το κοινό.


Τέλος, για την καταχώρηση του domain name σας, θα σας προτείναμε την Top.Host

Μέσα από εκεί μπορείτε να κάνετε την έρευνα σας σχετικά με τα διαθέσιμα domains, να βρείτε παρεμφερή ονόματα και να επιλέξετε το κατάλληλο για το site της επιχείρησης σας. Η συγκεκριμένη εταιρία προσφέρει δεκάδες ακόμη υπηρεσίες όπως Web Hosting, SSL, κ.ά

bottom of page