Εκτυπώσιμο Πρόγραμμα Lunch Box
top of page

Εκτυπώσιμο Πρόγραμμα Lunch Box


Τα μικρά μας ξεκίνησαν σχολείο και στις περισσότερες μανούλες επικρατεί ένας πανικός!

"Τι να του βάλω για κολατσιό;", "Τι θα του μαγειρέψω για το ολοήμερο;"


Ηρεμία! Δεν υπάρχει λόγος να πελαγώνουμε! Όλα είναι πιο εύκολα με τον σωστό προγραμματισμό. Οπότε τι χρειάζεται να κάνουμε; Ένα πλάνο της εβδομάδας ή του μήνα σχετικά με τα φαγητά που θα βάζουμε κάθε μέρα στην τσάντα του παιδιού. Είτε πρόκειται μόνο για κολατσιό/δεκατιανό, είτε πρόκειται και για το μεσημεριανό του σε περίπτωση που κάθεται στο ολοήμερο, το πλάνο είναι πάντα απαραίτητο.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτό, οργανώνουμε και τις αγορές μας. Τι θα χρειαστούμε από το super market αυτή την εβδομάδα; Φρούτα, τρόφιμα και λοιπά υλικά.


Για να οργανωθώ εγώ καλύτερα, έφτιαξα το παρακάτω εκτυπώσιμο. Έχει τις ημέρες της εβδομάδας (από Δευτέρα έως Παρασκευή) και είναι χωρισμένο σε τέσσερις εβδομάδες. Για κάθε ημέρα υπάρχει κενό κουτάκι τόσο για το δεκατιανό (πρωί) όσο και για το μεσημέρι.



Το μόνο που έχω πλέον να κάνω είναι να προγραμματίσω τι θα ετοιμάσω για τη μικρή μου.

Οπότε κάθε Παρασκευή συνήθως κάθομαι και κάνω το πρόγραμμα φαγητού της επόμενης εβδομάδας.

Γιατί καλά τα έχω στο μυαλό μου, στο περίπου όμως, αλλά το πρωί σκέφτομαι "Τι είχα πει να της βάλω για κολατσιό σήμερα, τόστ και φρούτο ή ρυζογκοφρέτα....Α!Τοστάκι της έφτιαξα χτες...νομίζω!"...είμαι και νυσταγμένη το πρωί, καταλαβαίνετε τι γίνεται!

Για το μεσημεριανό της (την αφήνω στο ολοήμερο) δεν μπλέκομαι τόσο γιατί της βάζω το φαγητό που έχω μαγειρέψει και για εμάς. Αλλά με το κολατσιό της γίνεται χαμός! Άσε που κάθε μέρα θέλω να της έχω κάτι άλλο....να έχει διαφορετικές γεύσεις και να βλέπει διαφορετικά χρώματα μέσα στο τάπερ της, να μην βαριέται. Φρούτα, pancakes, αυγοφέτες, σπιτικές μπάρες δημητριακός κ.ά...ποικιλία! Οπότε το πρόγραμμα μας είναι απαραίτητο!


Βάση του προγράμματος που έχω κάνει λοιπόν, φτιάχνω και τη λίστα για τα ψώνια μας και...όλα τέλεια!



bottom of page