Δώρα για τις δασκάλες! Να τι φτιάξαμε φέτος!
top of page

Δώρα για τις δασκάλες! Να τι φτιάξαμε φέτος!

Πέρυσι, πρώτη χρονιά στο σχολείο (παιδικό σταθμό για την ακρίβεια!) και κάπου στο internet είδα ότι συνηθίζεται στην λήξη της σχολικής χρονιάς τα παιδιά να προσφέρουν στις δασκάλες τους μικρά δωράκια.


Θεωρώ ότι είναι μια πολύ γλυκιά κίνηση, αν σκεφτούμε ότι η δασκάλα του παιδιού μας ασχολείται καθημερινά μαζί του (και με άλλα 20-25 θηριάκια!) και του μεταφέρει τις γνώσεις της, που αρμόζουν στην ηλικία του.

Είναι εκείνη η κυρία που του μαθαίνει πως να συμπεριφέρεται μέσα σε μια μικρή κοινωνία όπως αυτή του σχολείου και γενικά συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση του.

Είναι εκείνη η κυρία που το προσέχει και παίζει μαζί του όσο εμείς είμαστε στη δουλεία.

Είναι εκείνη η κυρία που δίνει απλόχερα την αγάπη της σε ένα παιδί που δεν είναι δικό της και υπομένει κάθε σαχλαμάρα του χωρίς φωνές και υστερίες!

…οπότε σίγουρα η δασκάλα του παιδιού μας δικαιούται ένα δωράκι…νομίζω είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να την ευχαριστήσουμε!


Έτσι λοιπόν, πέρυσι, φτιάξαμε για τις δασκάλες μας κούπες με ένα ωραίο μήνυμα...."It takes a big heart to teach little kids". Η διαδικασία απλή, γρήγορη και με πραγματικά μικρό κόστος: Γράφουμε σε λευκές κούπες με ανεξίτηλους μαρκαδόρους το μήνυμα που θέλουμε. Τις ψήνουμε στον φούρνο για 30' στους 160 βαθμούς. Αυτό θα σταθεροποιήσει το χρώμα του μαρκαδόρου ώστε να μην ξεβάφει με το πλύσιμο. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και είναι έτοιμες! Τις δικές μας τις γεμίσαμε με καραμελίτσες, τις βάλαμε σε ωραίες τσαντούλες και τις δώσουμε στις δασκάλες μας, οι οποίες το χάρηκαν πολύ και συγκινήθηκαν!

Φέτος λοιπόν είπαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Οι δασκάλες είναι περισσότερες, καθώς φέτος πάνε και τα δύο ζουζούνια μου παιδικό σταθμό, οπότε έχουν συνολικά 4 δασκάλες, συν μια η υπεύθυνη του σταθμού, συν 3 κυρίες γενικών καθηκόντων (καθάρισμα, μαγείρεμα, κτλ.). Όλες φροντίζουν τα παιδιά μας, κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για αυτά και έχουν έναν ξεχωριστό και πολύτιμο ρόλο στο σχολείο. Οπότε θέλαμε δωράκια για 8 άτομα!


Αφού έψαξα αρκετά στο internet και πήρα διάφορες ιδέες, κατέληξα στο εξής: Ένα γλαστράκι με ένα όμορφο λουλουδάκι και ένα μενταγιόν αγάπης προς την δασκάλα μας!

Επισκεφτήκαμε λοιπόν με τις μικρές μου ένα φυτώριο και επέλεξαν 4 λουλουδάκια, 4 βασιλικούς και 8 κασπώ. Παράλληλα έφτιαξα στον υπολογιστή αυτοκόλλητες ετικέτες με το μήνυμα που ήθελα και τις κόλλησα στα κασπώ.


Στο www.aliexpress.gr εντόπισα τα πιο ωραία μενταγιόν, με υπέροχα μηνύματα όπως: «Thank you for helping me grow and learn», «It takes a big heart to help shape little minds» και «Teachers like you are special & few».

Να σημειώσω εδώ ότι όταν τα παρήγγειλα, η αρχική μου σκέψη είναι να τα συνδυάσω με ένα ωραίο αρωματικό κερί ως δώρο για την κάθε κυρία. Αλλά δυστυχώς στα μαγαζιά δεν βρήκα κάτι που να μου αρέσει (σε μέγεθος και άρωμα) οπότε κατέληξα στο γλαστράκι!

Επανέρχομαι στα κολιέ, τα οποία ήταν πραγματικά πολύ οικονομικά αλλά χρειάστηκαν περίπου 20 ημέρες για να έρθουν! Γενικά ότι παραγγείλετε από το συγκεκριμένο site να ξέρετε ότι κάνει περίπου έναν μήνα να έρθει καθώς έρχονται από Κίνα.


Τα κολιεδάκια τα έβαλα σε μικρά πουγκάκια και τα τοποθέτησα στα γλαστράκια…και έτοιμα τα δωράκια μας!


Φθηνά, όμορφα και εντυπωσιακά, τι λέτε;!

bottom of page