top of page

Βιβλίο "Η Δύναμη του ΟΧΙ"


Καλημέρα κορίτσια και αγόρια της παρέας μας,


Πριν λίγες ημέρες διάβασα ένα νέο βιβλίο ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης. Ένα βιβλίο για τη δύναμη που κρύβει μια τόση δα λεξούλα. Μια λέξη που αν την εντάξουμε στη ζωή μας μπορεί να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση, να γίνουμε κυρίαρχοι του εαυτού μας και να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας.


Φυσικά μιλάμε για το «ΟΧΙ»!


Μια λέξη που εκπαιδευόμαστε να καταπνίγουμε όσο μεγαλώνουμε. Γιατί; Επειδή θέλουμε να είμαστε αρεστοί στους άλλους, να μην τους πληγώσουμε, να μην έρθουμε σε σύγκρουση μαζί τους κτλ. Γενικά, το «Όχι» το περιβάλλουν πολλά ταμπού που δυστυχώς φοβόμαστε να σπάσουμε!

Παρόλα αυτά, είναι μια λέξη με μεγάλη δύναμη. Μια λέξη που μπορεί να μας εξασφαλίσει μια πιο θετική και ευτυχισμένη ζωή.


Το βιβλίο «Η δύναμη του ΟΧΙ» λοιπόν, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, είναι ένας χρήσιμος οδηγός που θα μας βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κόσμος δεν σταματά να γυρίζει όταν λέμε «Όχι». Λέγοντας «Όχι» απαιτούμε σεβασμό από τους ανθρώπους γύρω μας και επικεντρωνόμαστε σε πράγματα που είναι σημαντικά για εμάς.


Μέσα από την ανάγνωση του, μαθαίνουμε τις κατάλληλες τεχνικές για να βάλουμε το «Όχι» στη ζωή μας ώστε να θέσουμε τους δικούς μας κανόνες, να χαράξουμε τη δική μας πορεία και να απαιτήσουμε τον σεβασμό που μας αξίζει. Λέγοντας «Όχι» αρχίζουμε να διεκδικούμε αυτά που είναι σημαντικά για εμάς.

Ίσως στην αρχή να είναι δύσκολο να εντάξουμε το «Όχι» στην γκάμα των απαντήσεών μας… Πιθανότατα να υπάρξουν αντιδράσεις, παράπονα ή ακόμη και θυμός από τους γύρω μας που τους έχουμε καλομάθει στο να πραγματοποιούμε κάθε τους επιθυμία και να κάνουμε κάθε τι με τον τρόπο που θέλουν εκείνοι.

Το βιβλίο ξεκίνα με ένα μίνι test, έναν έλεγχο για το πώς αισθανόμαστε τώρα για τα «Όχι». Πόσο εύκολα ή δύσκολα λέμε αυτή τη μαγική λεξούλα σε διάφορες περιπτώσεις της καθημερινότητας μας;

Κάθε κεφάλαιο είναι γεμάτο πληροφορίες σχετικά με τη δύναμη του «Όχι», ενώ υπάρχουν πολλά «εργαστήρια του όχι» για να μας δώσουν πρακτικές συμβουλές ώστε να έχει αποτέλεσμα αυτή η λέξη για εμάς. Παράλληλα βρίσκουμε ότι χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε όποιες αναστολές έχουμε όσον αφορά τη χρήση της λέξης-θαύμα...του «Όχι».

Μέχρι το τέλος του βιβλίου έχουμε πλέον αποκτήσει τα απαραίτητα εφόδια για να χειριζόμαστε με μεγαλύτερη ηρεμία τις δύσκολες καταστάσεις και να χρησιμοποιούμε τη δύναμή του «Όχι» προς όφελός μας.


Οι εντυπώσεις μου

Το βιβλίο είναι γραμμένο με πολύ έξυπνο τρόπο! Χαρούμενα χρώματα και μικρά κείμενα που σου εφιστούν την προσοχή.Ένα ευκολοδιάβαστο και ευχάριστο βιβλίο, με πολλές χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές.

Πιστεύω ότι αποτελεί ένα χρήσιμο βοήθημα για εσάς που δεν μπορείτε να αρνηθείτε τίποτα και σε κανέναν…για εσάς που για τους δικούς σας λόγους λέτε συνέχεια «ναι»!Αν λοιπόν πιστεύετε ότι ήρθε η ώρα να πείτε και κανένα «Όχι», αυτό το βιβλίο θα σας φανεί πολύ χρήσιμο για να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας, να βάλετε τον εαυτό σας πρώτο και να αρχίσετε να κάνετε αυτό που πραγματικά θέλετε.Ένα βιβλίο απαραίτητος σύμβουλος στο νέο σας ξεκίνημα!


Χαρακτηριστικά & λοιπές πληροφορίες

Κατηγορία: Βιβλία ψυχολογίας/αυτοβελτίωσης

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Συγγραφέας: Abbie Headon

Τίτλος Πρωτοτύπου: The power of NO

Μετάφραση: Έρρικα Πάλλη

Σελίδες βιβλίου: 160

Διαστάσεις: 15x21cm

Α’ Έκδοση: Ιανουάριος 2020


Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία.Online, μπορείτε φυσικά να τα προμηθευτείτε από το psichogios.gr, αλλά και από εδώ http://mikk.ro/CDW9

Comentários


bottom of page