Απόκτησε τα ομορφότερα φρύδια κάθε ημέρα με αυτή την τεχνική!
top of page

Απόκτησε τα ομορφότερα φρύδια κάθε ημέρα με αυτή την τεχνική!


Εάν ζωγραφίζεις τα φρύδια σου με μολύβι, αυτό μπορεί να απαιτεί περίπου 10 λεπτά κάθε ημέρα και σίγουρα αυτό το χρόνο μπορείς να τον εκμεταλλευτείς κάνοντας κάτι άλλο.

Ίσως να έχεις ακούσει για την τεχνική microblading ή τρίχα-τρίχα που σχηματίζει τριχούλες στα αραιά φρύδια, αλλά τι έχεις ακούσει για τα powder brows ή ombre brows; Πρόκειται για μια διαφορετική, νεότερη και απολύτως ανώδυνη τεχνική ημιμόνιμου μακιγιάζ, με τη χρήση δερμογράφου. Το αποτέλεσμα είναι μια ελαφριά σκίαση που χαρίζει απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα, ώστε τα φρύδια να δείχνουν πιο γεμάτα και με σωστά τονισμένο σχήμα.


Η τεχνική αυτή της σκίασης είναι ιδανική για γυναίκες (ή ακόμη και άνδρες!) που έχουν ορισμένες τριχούλες στα φρύδια τους και επιθυμούν να έχουν όλες τις ώρες το κατάλληλο για το πρόσωπό τους σχήμα, φυσικά τονισμένα φρύδια, χωρίς να χάνουν καθημερινά πολύτιμο χρόνο χρησιμοποιώντας το μολύβι φρυδιών ή άλλα προϊόντα και βέβαια χωρίς το φόβο ότι μπορεί να ‘ξεβάψει’.


Η τεχνική αυτή είναι ιδανική:

· για λιπαρά (όπως είναι και τα μεσογειακά) δέρματα, καθώς διαρκεί πολύ περισσότερο από ότι το microblading,

· για δέρματα μεγαλύτερης ηλικίας (άνω των 60 ετών), στα οποία η τεχνική τρίχα - τρίχα αντενδείκνυται

· για όσους έχουν έντονα αθλητική ζωή (και θέλουν πιο σταθερό make up)


Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Το αποτέλεσμα διαρκεί συνήθως 1 με 1,5 χρόνο. Εξαρτάται κυρίως από τον τύπο δέρματος και την ηλικία.


Σε ποιον το συστήνουμε;

Σε όλους ! Η μέθοδος που χρησιμοποιούμε είναι ιδανική για τις νεαρές γυναίκες που επιθυμούν γεμάτα και τονισμένα φρύδια, για τις πολυάσχολες εργαζόμενες μητέρες που δεν έχουν ελεύθερο χρόνο να διαθέσουν στο καθημερινό μακιγιάζ και επιθυμούν να φαίνονται πάντα περιποιημένες, αλλά και για τις μεγαλύτερες γυναίκες που με το πέρασμα του χρόνου απέκτησαν πιο αραιές και ανοιχτόχρωμες τριχούλες στα φρύδια.


Μπορείς να συνδυάσεις την τεχνική τρίχα τρίχα με τη σκίαση;


Φυσικά! Αυτός ο συνδυασμός είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και στο Style & Lashes τον αγαπάμε πολύ! Το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο καθώς στην αρχή του φρυδιού φαίνονται ορισμένες τριχούλες και προς τη μέση και το τελείωμα του φρυδιού γεμίζει με τη σκίαση.



Γιατί να διαλέξω αυτή τη μέθοδο;

Εάν έχεις τριχούλες στα φρύδια, αλλά είναι αραιές, εάν θέλεις πιο σωστή ή πιο έντονη γωνία στο τόξο του φρυδιού, εάν θέλεις να διορθώσεις το σχήμα ή και το χρώμα στα φρύδια σου, εάν βάφεσαι γρήγορα και θέλεις να κερδίσεις χρόνο από το καθημερινό μακιγιάζ και παράλληλα να ξεγνοιάσεις από τη σκέψη αν θα ΄ξεβαψει΄ το μολύβι από τον ιδρώτα ή το νερό.

Εάν θέλεις να σε ρωτάνε τι άλλαξε θετικά στο πρόσωπό σου, αλλά δεν καταλαβαίνουν τι ακριβώς, εάν θέλεις να ακούς κοπλιμέντα για τα φρύδια σου -ενώ μέχρι τώρα δεν ήταν ένα χαρακτηριστικό σου που πρόσεχε κανείς, επέλεξε την τεχνική απαλής σκίασης με τη χρήση δερμογράφου (powder effect ή powder brows).


Πώς γίνεται η εφαρμογή;

Πρόκειται για μια σχετικά μικρής διάρκειας διαδικασία. Η εμπειρία μας στο Style and Lashes μας βοηθά να χαρίζουμε στις πελάτισσες μας το τέλειο φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς να τις κουράζουμε.

  • Πρώτα γίνονται οι κατάλληλες μετρήσεις και σχεδιάζουμε το σωστό σχήμα φρυδιών, με ειδικό μολύβι. Πάντα έχουμε σαν οδηγό τα φυσικά φρύδια και αποφεύγουμε τις πολύ μεγάλες αλλαγές, για να έχουμε το πιο φυσικό αποτέλεσμα. Στόχος είναι να έχουν τα φρύδια σε συμμετρία στο μέγιστο δυνατό και αρμονία με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου: μέτωπο, μάτια, μύτη χείλη.

  • Στη συνέχεια, προσαρμόζουμε μαζί (με την πελάτισσα) το σχήμα κάνοντας αλλαγές για να ταιριάζει στο μοναδικό σας στιλ και προσωπικό γούστο. Η τεχνίτρια επιλέγει το κατάλληλο χρώμα, ανάλογα με την απόχρωση του δέρματος και της φυσικής σας τρίχας. Τα χρώματα που χρησιμοποιούμε είναι επώνυμα και ειδικά κατασκευασμένα για το πρόσωπο και ιδιαίτερα για την περιοχή των φρυδιών. Απολύτως φιλικά με την επιδερμίδα, δεν δημιουργούν ερεθισμούς, ενώ είναι γνωστό ότι στο Style and Lashes τηρούμε όλους τους κανόνες υγιεινής (αποστείρωση εργαλείων, χρήση γαντιών κτλ.) καθώς η ασφάλεια είναι πρωταρχικό μέλημα μας.

  • Με τη χρήση του ειδικού μηχανήματος, εισέρχεται το χρώμα στις ανώτερες στρώσεις του δέρματος. Αμέσως μετά την εφαρμογή τα φρύδια μπορεί να σας φαίνονται σκούρα, το χρώμα όμως θα ανοίξει μέχρι 40% σε σχέση με το τελικό αποτέλεσμα.

  • Μετά την πρώτη εβδομάδα, τα φρύδια φαίνονται κιόλας πιο ανοιχτόχρωμα, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώνεται περίπου 30 με 40 ημέρες μετά την εφαρμογή.


Επιπλέον χρήσιμες πληροφορίες

Τις πρώτες 2 ημέρες θα πρέπει να αποφεύγεται το νερό στην περιοχή της εφαρμογής. Τις πρώτες 3-5 ημέρες συνιστάται να αποφεύγεται η ηλιοθεραπεία καθώς και το μπάνιο σε πισίνα ή στη θάλασσα.

Συνήθως πραγματοποιείται μια δεύτερη εφαρμογή 1 μήνα μετά, όμως μπορεί το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να σας ικανοποιεί από την πρώτη κιόλας εφαρμογή. Εάν βέβαια επιθυμείτε, μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία, για πιο έντονο χρώμα.




Ακολουθήστε το Style and Lashes στο Facebook & στο Instagram για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις τεχνικές για άψογα φρύδια και βλεφαρίδες...

Μήπως ήρθε η ώρα να φροντίσετε τον εαυτό σας;





bottom of page