top of page

"Έρωτας. Αυτός ο αδιάγνωστος"

Καλημέρα σας,


Σίγουρα γνωρίζετε πλέον την αδυναμία μας στα βιβλία της Θέκλας Πετρίδου! Έτσι, μετά τα επιτυχημένα «Χαρούμενη μαμά=Χαρούμενα παιδιά» , «Ψυχολογικός πόλεμος» και «Να μείνω ή να φύγω;», διαβάσαμε το νέο βιβλίο της «Έρωτας. Αυτός ο αδιάγνωστος».


Μέσα στα 9 κεφάλαια του βιβλίου θα δούμε τον έρωτα στις πραγματικές του διαστάσεις, θα κατανοήσουμε αν είμαστε ερωτευμένοι με το πρόσωπο ή με τον έρωτα γενικότερα, θα εντοπίσουμε αν αυτό που ζούμε είναι έρωτας και θα μάθουμε να διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά το φλερτ.

Ακόμη, θα δούμε πως μπορούμε να διατηρήσουμε μια υγιή ερωτική σχέση, ενώ θα διαβάσουμε περισσότερα για τον μύθο της μονογαμικότητας.


Ένα βιβλίο γραμμένο με τόσο προσιτό, άμεσο και απλό τρόπο, που σου κεντρίζει αμέσως το ενδιαφέρον. Γεμάτο με αληθινά παραδείγματα και ιστορίες από την κλινική εμπειρία της ψυχολόγου, δεν μπορείς να σταματήσεις να το διαβάζεις, αφού το θέμα που πραγματεύεται μας αφορά όλους!Σας παραθέτουμε και κάποια λόγια της συγγραφέα που θα σας βάλουν αμέσως στο θέμα του βιβλίου:

«Ο έρωτας παίζει κυρίαρχο ρόλο στην ποπ κουλτούρα. Τα περισσότερα τραγούδια είναι ερωτικά, τα περισσότερα σίριαλ στην τηλεόραση και οι περισσότερες ταινίες στον κινηματογράφο πραγματεύονται το θέμα του έρωτα. Είναι ολόκληρη βιομηχανία η βιομηχανία των γάμων, των αρραβώνων, των γιορτών του έρωτα, όπως αυτή του «Αγίου Βαλεντίνου», και γενικά βαλλόμαστε από παντού με το μήνυμα πως πρέπει να είμαστε ερωτευμένοι και σε ερωτική σχέση ή γάμο για να είμαστε καλά, και επιτυχημένοι.

Ακόμα και τα κλασικά παιδικά παραμύθια, όπως αυτό της Χιονάτης με τους επτά νάνους και τόσα άλλα, έχουν ως κεντρικό στοιχείο τον έρωτα ως το υπέρτατο αγαθό για το οποίο θα πολεμήσουν οι ήρωες του παραμυθιού μέχρι τελικής πτώσεως.


Σαν κι εμένα, σίγουρα και πολλά άλλα παιδιά μεγάλωσαν πιστεύοντας πως ο έρωτας έχει τρομερή διασωστική αξία πως είναι αυτός που θα μας ελευθερώσει από κάθε πόνο, μοναξιά και στενοχώρια πως είναι η υπέρτατη αναζήτηση ενός ανθρώπου που σέβεται τον εαυτό του. Διερωτώμαι, στην πορεία της ζωής μας, πόση ασέβεια έχουμε δείξει στους εαυτούς μας, προσπαθώντας να φέρουμε τον έρωτα στη ζωή μας, ή να τον κρατήσουμε, ή έστω να τον ακολουθήσουμε Θεωρώ πως υπάρχει μεγάλη αναγκαιότητα να διαμορφώσουμε την ποπ κουλτούρα με τέτοιον τρόπο, ώστε να σταματήσει να θεοποιεί τον έρωτα και να τον παρουσιάζει ως ιδανικό και μαγική λύση όλων των προβλημάτων στα μάτια μικρών και μεγάλων.


Το βιβλίο αυτό φιλοδοξώ να βάλει έστω ένα λιθαράκι σε αυτή την απομυθοποίηση του έρωτα από την ποπ κουλτούρα. Φυσικά και δεν απορρίπτω τον έρωτα. Δεν τον απεμπολώ. Δεν τον ακυρώνω. Κι ούτε θέλω να τον διαγράψω από τον γενετικό μου κώδικα και τον κώδικα των ανθρώπων που αγαπώ. Θέλω να τον γνωρίσω απλά και φιλικά. Χωρίς φόβο και πάθος. Να τον δω στις πραγματικές του διαστάσεις, ώστε να μπορέσω πραγματικά να τον χαρώ και να συμβιώσω μαζί του και να μπορώ επίσης να ζω χωρίς αυτόν, επειδή δεν εξαρτάται μόνο από εμένα να υπάρχει στη ζωή μου ο ρομαντικός έρωτας με ανταπόκριση. Και στο ενδιάμεσο, θέλω να ζω. Να ζω χαρούμενη και να είμαι καλά. Διφορούμενα μηνύματα για τον έρωτα από την κοινωνία και την οικογένεια Δεν είναι όμως η ποπ κουλτούρα μόνο που μας επηρεάζει στο πώς αντιμετωπίζουμε τον έρωτα στη ζωή μας και τι μαθαίνουμε γι’ αυτόν μεγαλώνοντας. Η οικογένεια από την οποία προερχόμαστε, η πυρηνική και η ευρύτερη, παίζουν επίσης καθοριστικό ρόλο στη διαπαιδαγώγηση για τον έρωτα.»


Χαρακτηριστικά & λοιπές πληροφορίες

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Συγγραφέας: Θέκλα Πετρίδου

Σελίδες βιβλίου: 384

Διαστάσεις: 14x21cm

Α’ Έκδοση: Ιούνιος 2021


Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και μπορείτε να το βρείτε στο site των εκδόσεων www.psichogios.gr, καθώς και σε πολλά online βιβλιοπωλεία, όπως αυτό https://mikk.ro/C7MJ

Comments


bottom of page